You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

JOT GANGWON 2024 – Patru români în lotul de sărituri cu schiurile al TEAM România

Timp de patru zile, în perioada 18 – 21 ianuarie, modernul Centru de sărituri cu schiurile Alpensia, situat în Sports Park din PyeongChang, va găzdui întrecerile olimpice de sărituri cu schiurile.

România va fi reprezentantă de 4 sportivi români – 2 fete, 2 băieți, care vor lua startul în toate cele 3 probe – individual masculin și feminin și echipe mixte unde toți cei patru componenți ai echipelor (două fete, doi băieți) vor fi de la același Comitet Național Olimpic.

Spotivii români în competiția de sărituri cu schiurile de la JOT GANGWON 2024: Andra Maria Gheorghe, Szerena Maria Stanciu, Cosmin Florin Donciu, Radu Borca; Antrenori: Csaba Magdó-Németh, Constantin Beldea

Prezenți la Jocurile Olimpice de Tineret de la ediția inaugurală, săritorii cu schiurile români n-au reușit încă se urce pe podiumul JOT.

  • Cea mai bună clasare de până acum a reușit-o Andreea Diana Trâmbițaș, la JOT Lillehammer 2016 - locul 9 în întrecerea feminină individuală.
  • La Gangwon, România va fi reprezentantă de patru sportivi, două fete și doi băieți, dintre aceștia cea mai experimentată fiind Andra Maria Gheorghe care a participat și la întrecerile din cadrul FOTE Friuli Venetia Giulia 2023.

 Centru de sărituri cu schiurile Alpensia dispune de cinci trambuline, cea cu punctul K* la 125 m (K125) a fost folosită pentru întrecerile masculine în timpul Jocurilor Olimpice de iarnă Pyeongchang 2018, iar cea cu punctul K la 98 m (K98) pentru cele feminine. 
Trambulina K98 va fi folosită pentru competițiile de sărituri cu schiurile din timpul JOT Gangwon 2024.

 

Galerie foto