You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

O sală polivalentă, un stadion omologat pentru fotbal și rugby cu pistă sintetică de atletism cu 6 culoare, spații în exterior unde se pot monta terenuri profesionale pentru baschet 3x3, o sală de tenis cu două terenuri, care se poate oricând acoperi cu saltele pentru lupte libere& greco-romane, sau tatami pentru judo, două terenuri de tenis în aer liber, un bazin de înot acoperit, de dimensiuni olimpice și o sală de gimnastică cu aparatura profesională, fac din Complexul Olimpic Sydney 2000 o alegere perfecta pentru pregătirea loturilor sportive reprezentative ale României și altor țări din întreaga lume.

De asemenea, de-a lungul timpului, grație multitudinii de dotări a fost gazda excelentă a numeroase competiții sportive.

Sala Polivalentă

Destinată în special competițiilor sportive și pregătirii echipelor sporturilor de echipă – handbal, volei, baschet, fotbal în sală, SALA POLIVALENTĂ se poate transforma oricând în arena pentru întreceri/pregătire de la tenis de masă, badminton, lupte, box, judo sau alte sporturi individuale sau de echipă.

Cu o capacitate de 122 locuri în tribune, a găzduit finalele de fotbal, handbal, volei, baschet ale ultimelor edițiie al Gimnaziadei, dar și festivitățile organizate la plecarea componenților TEAM ROMÂNIA spre Tokyo 2020, JOT Lausanne 2020, FOTE Sarajevo&Sarajevo de Est, etc.

Este dotată cu două săli de forță, 10 vestiare, sauna, sală de protocol.

Teren de baschet 3x3

În fața Salii Polivalente, lângă stadion, există și posibilitatea montării unui teren de baschet 3x3.

Înainte de Jocurile Olimpice Tokyo 2020, pentru pregătirea lotului olimpic feminin de baschet 3x3 al României, a fost montată o suprafață sintetică modulară certificată FIBA, de culoare violet – culoarea codului de punctaj aferent circuitului FIBA 3x3 Women. De asemenea, a fost instalat panoul cu întregul sistem de baschet oficial FIBA 3x3.

Sală și terenuri de tenis

Sala de tenis dispune de două terenuri cu suprafață sintetică, două vestiare, grupuri sanitare, saună. De asemenea poate fi acoperită cu saltele de lupte sau judo, pentru antrenamente loturilor naționale, sau poate fi amenajată pentru competiții sau antrenamente de tenis de masa, badminton, box, etc.

În aer liber, lângă stadion se află două terenuri de tenis pe zgură.

Simona Halep, Victor Hănescu,Horia Tecău și alți mari jucători de tenis ai României au ales să se pregătească în intimitatea oferită de Complexul Olimpic Sydney 2000 din Izvorani.

Bazin olimpic de înot

Bazinul olimpic de la Izvorani, cu dimensiune de 50x25x2m, este locul ideal pentru pregătirea componenților loturilor de natație ale României, dar și ale echipelor de polo ale României sau ale cluburilor sportive.

De asemenea, numeroase generații de copii au parcurs etapa de inițiere în bazinul de la Izvorani.

Cu 240 de locuri în tribune, cu posibilitatea de extindere până la 550, Bazinul Olimpic a găzduit competiții de polo sau întreceri naționale de înot.

Incinta dispune de 6 vestiare, grupuri sanitare, sauna, sală de protocol.

Stadionul de fotbal/rugby

Stadionul de la Izvorani, dotat cu instalație de nocturnă, este alegerea perfectă pentru pregătirea în aer liber a tuturor loturilor sportive.

Terenul cu suprafață sintetică omologat pentru fotbal/rugby este înconjurat de o pistă de atletism, cu suprafață sintetică, cu 6 culoare, iar în tribună se regăsesc 185 de locuri pe scaune.

Pe marginea terenului se află o sala de fitness și forță, dotată cu aparatură profesională, care oferă sportivilor de performanță posibilitatea de a efectua antrenamentele specifice.

Gazdă excelentă pentru desfășurarea competițiilor de fotbal, rugby sau atletism, stadionul a fost, în special în timpul pandemiei de coronavirus, locul potrivit pentru organizarea diverselor întruniri, adunări sau alte mitinguri de tip team-building.

Sala de gimnastică

Dotată cu aparate pentru pregătirea la standarde de înaltă performanță a componenților loturilor naționale de gimnastică atât feminine cât și masculine, sala de gimnastică din incinta Complexului Olimpic Sydney 2000 este una dintre cele mai căutate de colectivele tehnice de specialitate, din România și din întreaga lume.

Aici s-au antrenat Cătălina Ponor, Marian Drăgulescu, Sandra Izbașa și mulți alți în drumul spre podiumurile olimpice.