You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
COMPLEXUL OLIMPIC SYDNEY 2000

Centrul Olimpic de Testare şi Asistenţă Ştiințifică

În primăvara anului 2019, în cadrul Complexului Olimpic Sydney 2000 a fost înființat Centrul Olimpic de Testare şi Asistenţă Ştiințifică (COTAS) și cabinetul medical al COSR, care funcționează în incinta Complexului Olimpic Sydney 2000.

COTAS, un sistem sinergic de lucru care sprijină activitatea de la loturi pe multiple planuri, și cabinetul medical se adreseaza sportivilor de elită din România – componenților loturilor naționale, performerilor din Centrele Nationale Olimpice pentru Tineret (CNOPT) și din Centrele Naționale Olimpice pentru pentru Juniori (CNOPJ).

COSR vine în sprijinul federațiilor cu specialiști în kinesiologie (știința anatomiei, fiziologiei și mecanicii mișcărilor musculare ale omului) și medicină sportivă. Dispune de doi medici, cinci asistenti medicali și doi preparatori fizici și de câte un specialist în nutriție pentru înalta performanță, psihologie sportivă și asistență știintifică.

Acționând pe principiul “de la informație la performanță”, prioritară este valorificarea cunoașterii pentru îmbunătățirea performanțelor, în vederea calificarii și participării la Jocurile Olimpice și tuturor competițiilor care se desfășoară sub egida Comitetului International Olimpic, al Asociatiei Comitetelor Olimpice Europene (EOC) sau a Asociatiei Comitetelor Nationale Olimpice (ACNO).