Ioan Apostol și Liviu Cepoi, cel maibun rezultat olimpic al României la sanie - locul 4 la JO Lake Placid 1932
La Jocurile Olimpice de iarnă de la Albertville 1992, Ioan Apostol și Liviu Cepoi au coborât pe canalul de la La Plagne cu un singur gând, să intre în istoria olimpică. Au fost la 351 de miimi de secundă de medalia de bronz. Tot la sanie, Ioan Apostol și Liviu Cepoi mai au în palmares locul 6 la JO Lillehammer 1994, al patrulea din toate timpurile pentru România la JO de iarnă. Ioan Apostol a fost de două ori purtător de drapel pentru România la ceremonia de deschidere a Jocurilor, la Albertville 1992 și Lillehammer 1994.
Mândrie, Moștenire, Onoare - 110 ani de Olimpism în România în 110 Momente din istoria Mișcării Olimpice
La Jocurile Olimpice de iarnă de la Albertville 1992, Ioan Apostol și Liviu Cepoi au coborât pe canalul de la La Plagne cu un singur gând, să intre în istoria olimpică. Au fost la 351 de miimi de secundă de medalia de bronz. Cu o sanie construită în RDG și reconfigurată de ei, performanța este cu atât mai valoroasă cu cât este a doua din toate timpurile pentru România la Jocurile Olimpice de iarnă. La egalitate cu performanța boberilor aviatori, Alexandru Papană și Dumitru Hubert, care au terminat pe locul 4 la JO Lake Placid 1932.
Ioan Apostol și Liviu Cepoi dețin în palmaresul lor și un loc 6, al patrulea din toate timpurile pentru România la JO de iarnă, la Jocurile de la Lillehammer 1994. Ioan Apostol a fost de două ori purtător de drapel pentru România la ceremonia de deschidere, la Albertville 1992 și Lillehammer 1994.
Cea de a X-a ediție a Jocurilor Olimpice de Iarnă Grenoble 1968 rămâne reperul la care s-au raportat generații întregi de sportivi români și se raportează și acum fiecare membru al Team Romania. Fiecare cu visul de a egala sau depăși medalia de bronz câștigată de Ion Panțuru-Nicolae Neagoe, la bob două persoane.
Pentru noi, 110 de ani de istorie înseamnă 318 medalii, respectul lumii olimpice și moștenirea unei națiuni. Team Romania e mândrie și onoare națională!