You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

OMS, un nou ghid privind activitatea fizica versus sedentarismul

Comitetul International Olimpic (CIO) a salutat aparitia noului ghid privind activitatea fizica si comportamentul sedentar publicat astazi de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), care prezinta recomandari privind cantitatea de activitate fizica necesara pentru a oferi beneficii semnificative pentru sanatate si pentru a atenua riscurile de imbolnavire.

Noile orientari au fost elaborate pentru a permite tarilor din intreaga lume sa introduca politici nationale de sanatate bazate pe dovezi si, de asemenea, sa ofere recomandari cu privire la asocierea dintre comportamentul sedentar si implicatiile asupra sanatatii.

In publicatie se mentioneaza ca patru pana la cinci milioane de decese pe an ar putea fi evitate daca populatia globala ar fi mai activa din punct de vedere fizic si recomanda de la 150 pana la 300 de minute de activitate aeroba moderata pe saptamana pentru adulti si o medie de 60 de minute de activitate aeroba moderata activitate pe zi pentru copii si adolescenti.

OMS evidentiaza modul in care activitatea fizica este benefica pentru inima, corp si minte, contribuind la prevenirea si gestionarea unor afectiuni precum bolile cardio-vasculare, diabetul de tip 2 si cancerul, care cauzeaza aproape trei sferturi din decesele din intreaga lume. In plus, OMS recomanda activitatea fizica pentru diminuarea starilor depresive si anxioase, dar si pentru imbunatatirea capacitatii de invatare si gandire si a starii generale de bine.

Mai multe amanunte pot fi accesand link-ul https://www.who.int/publications/i/item/9789240015128

Galerie foto