You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Organizatorii Paris 2024 si JOT Dakar 2022 au semnat un acord de cooperare extinsa

Organizatorii editiilor de vara ale Jocurilor Olimpice de Tineret – JOT Dakar 2022 si Jocurilor Olimpice – Paris 2024 au semnat, la Dakar, capitala Senegalului, un acord de cooperare care se doreste sa marcheze inceputul unui „nou model de cooperare internationala intre comitetele de organizare ale Jocurilor Olimpice”.

Acordul, semnat la Dakar, gazda primelor intreceri olimpice de pe continental african, isi propune sa contribuie la succesul JOT Dakar 2022.

In colaborare cu Comitetul International Olimpic (CIO), Paris 2024 va prelua un grup de parteneri denumit Alianta Dioko, din care fac parte Guvernul francez, Comitetul Olimpic si Sportiv National Francez (CNOSF) si orasul Paris, care va lucra pentru a oferi beneficii si in Senegal.

Prin acest parteneriat se urmareste consolidarea relatiilor dintre sportivii din Franta si Senegal, dar si largirea ariei de oportunitati in ceea ce priveste schimburile de experienta si antrenament.

Acestia vor impartasi expertize si bune practici si vor oferi ajutor in domenii care tin de strategiile de brand, mediu, comunicare si promovare.

Resursele vor fi puse la dispozitie pentru imbunatatirea infrastructurii sportive, a sportului feminin si pentru descoperirea talentelor.

Parteneriatul este in conformitate cu Agenda Olimpica 2020 a CIO, unde se subliniaza necesitatea cooperarii comitetelor de organizare.

Galerie foto