You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Presedintele World Rugby in vizita la COSR

Presedintele World Rugby, William Blackledge Beaumont CBE (Bill Beaumont, legendarul capitan al nationale Angliei), a facut o vizita de curtoazie mercuri, 5 septembrie, la sediul COSR, unde a fost primit de Presedintele Mihai Covaliu, cu care a avut o discutie legata de viitorul sportului cu balonul oval in Romania. Subiectele principale au fost, evident, tineretul din Rugby-ul nostru, relatia COSR cu FR Rugby si competitiile internationale patronate de World Rugby organizate in Romania.
 
Presedintele FRR, Alin Petrache, l-a insotit pe Bill Beaumont in aceasta vizita, care a avut loc in contextul in care la Bucuresti, pe Stadionul Arcul de Triumf, se afla in plina desfasurare World Rugby U20 Trophy. La intrebarea lui Covaliu, seful World Rugby a raspuns imediat si fara ocolisuri: "Cupa Mondiala de U20 este un reper important in dezvoltarea jucatorilor mai tineri pentru viitorul lor in Rugby-ul de mare performanta. Sunt deosebit de incantat sa vad ca Romania face un spectacol atat de frumos din World Rugby U20 Trophy si ca este o gazda de exceptie, care ofera toate conditiile pentru ca echipele sa aiba o evolutie cat mai buna".
 
La randul sau, Presedintele Covaliu i-a prezentat lui Bill Beaumont o scurta istorie a locului pe care se afla Stadionul Arcul de Triumf si sediul COSR, cu accent pe istoria si traditia sportiva a Romaniei si pe rolul pe care Rugby-ul l-a avut pe parcursul acestei istorii, fara sa uite a mentiona faptul ca prima medalie Olimpica a Romaniei a fost adusa de Nationala de Rugby la JO Paris 1924.
 
Bill Beaumont se afla la conducerea World Rugby din mai 2016, succedandu-l pe Bernard Lapasset, francezul care a reintrodus Rugby-ul la Jocurile Olimpice in varianta Rugby 7.

Galerie foto