You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Romanii, in partea a doua a clasamentului la biatlon masculin

Cei patru biatlonisti romani care au luat startul in proba de 10 kilometri sprint la PyeonChang 2018 s-au clasat in partea a doua a ierarhiei finale. Cel mai bun rezultat a fost obtinut de Cornel Puchianu - 60 (timp 25:52,7 / 1 tur de penalizare), pozitie care ii asigura prezenta in proba de 12,5 km urmarire. Ceilalti trei au incheiat proba astfel: Remus Faur - locul 68 (26:03,3 / 1), Gheorghe Pop - locul 86 (28:04,4 / 5), Petru Marius Ungureanu - locul 86 (28:59,1 / 4).

Cursa de sprint s-a desfasurat pe un ger teribil, care a fortat limitele concurentilor. La startul probei, termometrele aratau minus 12 grade Celsius, dar din cauza vantului, disconfortul termic a fost mult mai pronuntat.

Cornel Puchianu: ”O cursa foarte grea, si din cauza vantului, si din cauza gerului. Sunt si un pic racit, iar de trei zile am stat pe medicamente. Am resimtit problemele mai ales pe ultima parte a probei, parca nu aveam suflu. Pot sa spun ca sunt multumit de tragere, unde am ratat un singur foc, dar nu a mers alergarea. O singura data am mai alergat pe un frig atat de puternic, in 2013, dar de atunci nu mi s-a mai intamplat. Am avut manusi groase, nu au fost probleme la maini, dar am simtit la fata si la respiratie. Fata de Jocurile Olimpice de la Sochi parca ma simt mai slab. Sunt nemultumit de sezon. Am inceput cu entuziasm, pentru ca mi-a mers bine anul trecut, cand am ocupat locul 14 in cupa mondiala si locul 20 la mondiale. De aceea ma asteptam la mai mult. Din pacate nu a fost asa. Poate am gresit si in pregatire. Astept sa termine competitia, sa analizam tot ce a fost si sa o iau de la capat. Deocamdata, mai avem curse aici, speram la o clasare mai buna la proba lunga de 20 de kilometri. Cu o tragere buna, se poate mai mult”.

Remus Faur: ”Am avut o tragere buna, chiar daca a batut vantul in rafale. Am ratat un singur cartus, ultimul tras la pozitia din picioare. Din pacate, din cauza frigului, nu a mers alergarea. Nu au fost probleme cu reglajele sau cu pregatirea echipamentului. Antrenorii si-au facut bine treaba, dar atat s-a putut azi”.

Gheorghe Pop: ”A fost foarte greu, pentru ca a fost extrem de frig. Inca de la incalzire m-am simtit amortit. Din acest motiv, nici nu am intrat bine incalzit in cursa. In plus, nu am stat bine nici la partea de tragere, unde am ratat cinci cartuse. Este extrem de greu sa recuperezi, mai ales in conditiile acestea. Este adevarat, vremea a fost aceeasi pentru toata lumea, dar poate ca alti sportivi au reusit sa se acomodeze mai bine. Imi pare rau ca nu am putut mai mult. Poate va iesi mai bine la cursa urmatoare”.

Efortul de  a termina cursa de sprint a intrecerii olimpice de biatlon de la PyeongChang a lasat urme in palmele lui Petru Ungureanu. Pe o vreme cumplita pentru biatlon, vant in rafale si ger, romanul care a purtat drapelul la deschiderea Jocurilor a tras  peste limita durerii. Dar a trecut linia de sosire.

Galerie foto