You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Echipele castigatoare ale Gimnaziadei 2017-2018 la baschet feminin si volei masculin, premiate in Sala Polivalenta de la Izvorani

Timp de trei zile in Sala Polivalenta, respectiv Sala de Tenis, din incinta Complexului Olimpic Sportiv Sydney 2000 de la Izvorani, s-au disputat mecurile de baschet feminin, respectiv volei masculin, din cadrul Fazei Finale a editiei 2017-2018 a Gimnaziadei, a treia editie.

Intrecerile din cadrul competitiei scolare sportive sustinute de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR) alaturi de Ministerul Educatiei Nationale (MEN) si zece federatii nationale ale sporturilor implicate, care au avut loc pentru prima data in aceeasi baza sportiva, s-au bucurat de o atmosfera de  concurs cu „greutate”.

Echipele care au urcat pe podiumul de premiere la baschet feminin:
Locul I – Scoala gimnaziala  „Illies Lajos Alexandru Ceausianu” din Reghin (Mures) - Regiunea Centru;
Locul II – Colegiul national ”Teodor Nes” din Salonta (Bihor) - Regiunea Nord Vest;
Locul III – Regiunea Sud Vest: Colegiul national „Fratii Buzesti” din Craiova (Dolj);

Celelalte finaliste: Regiunea Nord Est: Scoala  gimnaziala "Grigore Moisil" din Iasi (Iasi); Regiunea Sud Est: Liceul pedagogic „Spiru Haret” din Buzau (Buzau); Regiunea Sud: Scoala gimnaziala „Stefan cel Mare”din Alexandria (Teleorman); Regiunea Vest: Liceul cu Program Sportiv din Arad (Arad); Regiunea Bucuresti-Ilfov: Liceul internat de informatica „Lumina”, din Sector 3 (Bucuresti).



Distinctia “Cel mai bun sportiv”, oferita de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR), i-a revenit Dianei Mircea, de la Scoala gimnaziala  „Illies Lajos Alexandru Ceausianu” din Reghin.

Diplomele si medaliile pentru echipele clasate pe locurile I, II si III au fost inmanate de Radu Niculescu, reprezentantul COSR, Svetlana Dragusin, reprezentanta Federatiei Romane de Baschet si reprezentantul Ministerului Educatiei Nationale Alin Paunescu, inspector de specialitate.

Echipele care au urcat pe podiumul de premiere la volei masculin:
Locul I – Scoala gimnaziala nr. 167, din Sector 6 (Bucuresti) - Regiunea Bucuresti-Ilfov;
Locul II – Liceul Teoretic "Al. P. Ilarian" din Dej (Cluj) - Regiunea Nord Vest;
Locul III –Scoala gimnaziala "Toma Cocisiu" din Blaj (Alba) - Regiunea Centru.

Celelalte finaliste: Regiunea Sud Est: Scoala gimnaziala "Miron Costin", din Galati (Galati); Regiunea Vest: Colegiul National din Caransebes; Regiunea Nord Est: Scoala gimnaziala "Mihail Sadoveanu" din Falticeni (Suceava); Regiunea Sud Vest: Colegiul National "Nicolae Titulescu", din Craiova (Dolj); Regiunea Sud: Scoala gimnaziala “Oprea D.Iorgulescu”, din Campulug Muscel (Arges); 



Distinctia “Cel mai bun sportiv”, oferita de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR), i-a revenit lui Alexandru Macovei, de la Scoala gimnaziala "Miron Costin", din Galati

Au mai fost acordate premii speciale pentru „Cel mai bun ridicator” – Andreas Mateut, „Cel mai bun tragator” – Denis Pintea, ambii de la Liceul Teoretic "Al. P. Ilarian" din Dej si „Jucator de perspectiva” - Alin Ion, de la Scoala gimnaziala nr. 167, din Bucuresti.

Diplomele, medaliile si trofeele au fost inmanate de Liliana Dorneanu, reprezentant COSR, Gheorghe Visan, presedintele Federatiei Romane de Volei, si reprezentantul Ministerului Educatiei Nationale Alin Paunescu, inspector de specialitate.

Toti participantii la Faza Finala a Gimnaziadei 2017-2018 au primit din partea COSR cate un echipament sportiv (trening, tricou, incaltaminte sport, rucsac), iar echipele sportive inscrise in competitie au primit cate un set de mingi de joc, iar MEN a oferit premii in bani echipelor clasate pe primele trei locuri.

Galerie foto