You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Aur, Argint și Bronz, în aceeași zi pentru TEAM ROMANIA

TEAM ROMÂNIA își continuă drumul presărat cu medalii la FOTE Maribor 2023. În cea de-a 5-a zi competițională, tricolorii au cucerit trei medalii de toate culorile: AUR – Laurențiu David Gliga, la judo în limitele categoriei  73 kg, Ștefania Uță, la 400 m garduri, Cristian Popescu, la săritura în lungime.

Judoka David Gliga a cucerit a doua medalie de AUR la judo pentru Team Romania, după un parcurs fără greșeală. În preliminarii, a trecut pe Bogdan Velickovic (Serbia), în sferturi l-a învins pe Taras Nielziev (Ucraina), iar în semifinală l-a băut pe Irakli Kavtavtarashvili (Georgia). În FINALĂ,David l-a învins pe Suleyman Shukurov (Azerbaidjan).

La atletism, Ștefania Uță nu numai că a cucerit medalia de argint la 400 m garduri, dar timpul realizat în finală - 56.31, este un nou record personal și reprezintă un nou record național la categoria ei de vârstă. Vechiul record (56.43) rezista din 1993, când a fost stabilit de Ionela Tîrlea care chiar înainte de plecarea la Festival, cunoscând valoarea Ștefaniei, a spus că speră să-i fie întrecută performanța.

La săritura în lungime, Cristian Popescu cu o reușită de 7,27 m s-a clasat al treilea în finală după Petr Meindlschmid (Cehia), primul clasat cu 7.90 m și  James Armant Sordet (Franța) - 7.45 m.

TEAM ROMÂNIA a cucerit până acum 10 medalii – 5 AUR – 1 ARGINT – 4 BRONZ.
Cele mai multe trofee au obținut înotătorii -  3 AUR – 2 BRONZ.

Succes tricolori!

Galerie foto