You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Tudor Moșoi, primul AUR la judo pentru TEAM ROMANIA, la Maribor

Imnul României a răsunat în sala Tabor din Maribor pentru Tudor Moșoi care a cucerit prima  medalie de AUR la judo pentru România la FOTE Maribor 2023. La capătul unui parcurs spectaculos în competiția din limitele categoriei 60 kg, Tudor Moșoi și-a văzut eforturile răsplătite cu cea mai strălucitoare medalie.!

În preliminarii a trecut de Roman Daken (Slovacia), Magni Koch Lauritzen (Danemarca), Konstantinos Tsaparas (Grecia), iar în sferturi, l-a învins pe Muhammad Musayed (Azerbaidjan), campion european la cadeți luna trecută. În  semifinală s-a impus în fața lui Sebestyen Kollar (Ungaria), vice-campion european, iar în FINALĂ a câștigat în fața lui Simas Polikevicius (Lituania).

”Nu m-am gândit nicio clipă că voi urca pe podium, ca să nu pun presiune pe mine. M-am gândit doar că trebuie să fiu cel mai bun, că sunt bine pregătit și pot. Urmează campionatele mondiale unde sper să repet performanța de la FOTE”, a fost prima declarație a lui Tudor cu medalia la gât.

”A fost o competiție grea și cu atât mai impotantă este victoria. Ne cunoaștem cu toții din cupele mondiale și știm foarte bine ce poate fiecare. Tudor a avut un parcurs excelent și a acumulat  experiență care îi poate însemna mult pentru cariera lui sportivă. Să nu uităm că până să ajungă în finală a învins un campion european și un medaliat cu argint european”, a spus Valerică Ioniță, antrenorul lotului de judo al României.

Atmosfera din TEAM ROMANIA, susținerea de care s-a bucurat, victoriile colegilor de la alte sporturi l-au motivat și au adus acel plus care a făcut diferența.

Galerie foto