You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Sion in cursa pentru gazduirea JO de iarna 2026

Candidatura orasului elvetian Sion pentru gazduirea Jocurilor Olimpice de Iarna si a Jocurilor Paralimpice de Iarna din 2026 a fost aprobata de catre Comitetul Olimpic Elvetian.

In luna martie a.c., Comitetul Olimpic Elvetian a aprobat candidatura orasului Sion insa a fost nevoie si de aprobarea „Parlamentului sportiv”, denumirea celor 86 de federatii nationale sportive care au aprobat in unanimitate decizia Comitetului.

Acordul include si angajamentul, din fondurile Comitetului National Elvetian, a 8 milioane de franci elvetieni pentru finantarea initiala a candidaturii.

Chiar daca Sion va fi gazda, per se, a Jocurilor, alte localitati vor gazdui etape ale Jocurilor pe tot cuprinsul cantonului Valias, a carui capitala Sion este, dar si in cantoanele vecine Fribourg , Berne si Vaud.

Sion a candidat pentru gazduirea Jocurilor Olimpice de Iarna din 2006 cand a pierdut in fata orasului Torino din Italia. San Moritz este ultimul oras elvetian care a gazduit o editie a JO de Iarna in anul 1948.

In aceasta cursa se regaseste si orasul Erzurum din Turcia, locul desfasurarii editiei din 2017 a Festivalului Olimpic pentru Tineretul European, impreuna cu regiunile limitrofe Erzincan si Kars.

Galerie foto