You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Jocurile Olimpice Tokyo 2020 vor avea loc intre 23 iulie - 8 august 2021, iar Jocurile Paralimpice intre 24 august si 5 septembrie 2021.

Comitetul International Olimpic (CIO), Comitetul Paralimpic International (CPI), Comitetul de Organizare Tokyo 2020, Guvernul Metropolitan de la Tokyo si Guvernul Japoniei au convenit astazi noile date pentru cea de-a XXXII-a editie de vara a Jocurilor Olimpice care vor avea loc in Japonia in 2021.
Jocurile Olimpice Tokyo 2020 vor avea loc in perioada 23 iulie - 8 august 2021, iar Jocurile Paralimpice se vor desfasura intre 24 august si  5 septembrie 2021.

Thomas Bach, presedintele CIO, Yoshirō Mori, presedintele Tokyo 2020, Yuriko Koike, guvernatorul Tokyo si ministrul olimpic si paralimpic Seiko Hashimoto s-au reunit astazi intr-o tele-conferinta si au convenit asupra noului program.

Decizia a fost luata pe baza a trei considerente principale, in conformitate cu principiile stabilite de Comitetul Executiv al CIO la 17 martie 2020, cu sprijinul Federatiilor Sportive Olimpice Internationale de Vara (IF) si ale tuturor Comitetelor Nationale Olimpice (CNO).

S-a avut in vedere:
1. Protejarea sanatatii sportivilor si a tuturor celor implicati, prin sprijinirea eforturilor depuse in lupta impotriva virusului COVID-19.
2. Protejarea intereselor sportivilor si a sportului olimpic.
3. Calendarul sportiv international global.

Thomas Bach, presedintele CIO, a declarat la finalul videoconferintei:

”Vreau sa multumesc Federatiilor Internationale pentru sprijinul unanim si Asociatilor Olimpice Continentale pentru parteneriatul si suportul lor in procesul de consultare din ultimele zile. De asemenea, multumesc Comisiei Sportivilor CIO care a fost in contact permanent cu noi. Cu acest anunt, cu aceasta decizie, sunt increzator ca impreuna cu Comitetul de Organizare al Jocurilor de la Tokyo 2020, Guvernul Japoniei si al Prefecturii Tokyo, cu toti cei implicati

putem stapani aceasta provocare fara precedent. Omenirea se gaseste in prezent intr-un tunel intunecat. Aceste Jocuri Olimpice Tokyo 2020 pot fi o lumina la sfarsitul acestui tunel!”

Galerie foto