You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Startul de azi al Stafetei Tortei Olimpice pe pamant nipon s-a amanat, dar Flacara Tokyo 2020 ramane in Japonia

Startul Stafetei Flacarii Jocurilor Olimpice  - Tokyo 2020 pe teritoriul Japoniei, programat astazi, a fost amanat din cauza pandemiei de coronavirus, aceeasi care a stat la baza amanarii datei de incepere a importantei competitii.

Flacara Olimpica, care a fost aprinsa in Grecia, la Olympia, pe 12 martie 2020 si a ajuns pe pamant nipon pe 20 martie 2020, va ramane insa pe teritoriul Japoniei pana la data cand va fi programat urmatorul start.

Potrivit programului initial, care deocamdata ramane neschimbat, traseul Stafetei trebuia sa cuprinda toate cele 47 de Prefecturi din Japonia si sa dureze 121 de zile pana ajungea pe Stadionul National Olimpic de la Tokyo, pe 24 iulie.

Yoshiro Mori, presedintele Comitetului de Organizare Tokyo 2020, a declarat ca va anunta datele revizuite pentru Stafeta Tortei, dupa ce va fi stabilit noul program pentru Tokyo 2020 . “Vom reinnoi pregatirile pentru un un nou start,  in cadrul unui eveniment grandiose care va reuni oamenii din nou”, a spus Yoshiro Mori.

Purtatorii Tortei deja selectionati pentru a alerga in Stafeta isi vor pastra prioritatea in organizarea noii Stafete a Tortei.

Sloganul ”Speranta ne lumineaza calea!” ramane simbolul Stafetei Tortei Olimpice pentru Tokyo 2020.

Galerie foto