You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Ana Maria Popescu a fost desemnata cea mai buna scrimera a anului 2018

Scrimera Ana Maria Popescu, legitimata la CSA Steaua Bucuresti, vicecampioana mondiala la spada feminin in aceasta toamna, a fost desemnata cea mai buna scrimera a anului 2018 de Federatia Romana de Scrima, in cadrul unei gale organizate de forul roman de specialitate. Antrenata de Dan Podeanu, Ana Maria Popescu a cucerit, anul acesta, medalia de argint la Mondialele de scrima de la Wuxi (China), cea mai buna performanta a sa in proba individuala la aceasta competitie, si a ocupat locul 6 la Europenele de la Novi Sad (Serbia).

Ana Maria Popescu a declarat ca o calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo cu echipa de spada va fi grea, dar spera ca exemplul ei sa le mobilizeze pe coechipierele mai tinere si fara experienta: „Echipa este inca in formare, trebuie sa recunoastem. Nu suntem la nivelul colegilor din proba de sabie, dar incercam sa strangem randurile, nu ca nu am avea sanse, dar avem nevoie de acel dram de curaj si de incredere. Loc este pentru toata lumea,iar noi trebuie sa credem mai mult in sansele noastre. Am mai reusit lucrul acesta o data, dupa Jocurile Olimpice din 2012. Eu sunt in sala si fetele ar face bine sa profite de experienta mea. Eu ma bucur mereu de energia si tineretea lor si sper ca impreuna sa ducem Romania din nou la Jocurile Olimpice, in proba feminina de spada ''. 

Mihai Covaliu, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, prezent la Gala, a vorbit despre asteptarile pe care le are de la scrima romaneasca in perspectiva Tokyo 2020. ''De la Ana, asteptarile sunt cel putin la fel de mari cum le are ea de la ea. Nu ai cum sa ai asteptari mai mari decat medaliile si ceea ce face ea in fiecare zi. Ana, in primul rand, este un model pentru tanara generatie. Pentru fetele tinere din echipa este, cred eu, mai mult decat un model. Avem nevoie ca toti marii campioni sa mearga si in afara plansei, in afara salii, pentru a da copiilor acea incredere ca sportul poate fi folositor atat pentru trup si minte cat si in viata. Tinand cont de cele  opt medalii cucerite de scrima romaneasca anul acesta, la toate categoriile de varsta, eu spun ca scrima e pe un drum bun. Urmeaza acum calificarile pentru Jocurile Olimpice din anul 2020, iar apoi Jocurile Olimpice. E foarte important ca scrima sa ramana o disciplina in care oamenii sa aiba incredere ca aduce medalii pentru Romania".

Galerie foto