You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Gimnasta Sabrina Maneca Voinea, două medalii de argint la Europene

Sabrina Maneca Voinea a fost vedeta lotului de gimnastică al României la ediția din 2024 a  Campionatelor Europene de gimnastică artistică disputate la Rimini în Italia. Gimnasta antrenată chiar de mama ei - Camelia Voinea fostă componetă a lotului olimpic de gimnastică al României și medaliată cu argint olimpic cu echipa României la Seul 1988, a fost singura româncă medaliată la competiția continentală din acest an.

Sabrina a cucerit medaliile de ARGINT în finalele de la bârnă și sol și a urcat de două ori pe treapta a doua a podiumului.  La bârnă, românca, notată cu a doua notă și în calificări, a fost devansată în ultimul act de italianca Manila Esposito, dar a încheiat în fața franţuzoaicei Marine Boyer.

Lilia Cosman, a doua reprezentantă a României prezentă în finală, s-a clasat pe locul 4, după ce în calificări fusese a şasea.

La sol, Sabrina a avut cea mai mare notă în calificări (13,700), dar cu aceeași notă în finală s-a clasat a doua, după reprezentanta gazdelor Manila Esposito (13,833) și a obținut ARGINTUL. Medalia de BRONZ a revenit tot unei italienca - Angela Andreoli (13,666).

Sabrina Maneca Voinea are acum în palmares trei medalii la  Campionatele Europene -  una la bârnă - argint la CE Rimini 2024 și două  la sol – argint la CE Rimini 2024 și bronz la CE Antalya 2023.

La sărituri, Ana Maria Bărbosu s-a clasat pe locul 4  în finală, după franțuzoaicele Coline Devillard, medaliata cu aur și Ming van Eijken,  bronz și bulgăroaica Valentina Gheorghieva, argint

România a încheiat tot pe locul 4 și în finala feminină pe echipe. Sabrina Maneca Voinea, Ana Maria Bărbosu, Lilia Cosman și Amalia Ghigoarţă au acumulat 156,397 puncte și au ratat podiumul ocupat de reprezentantele Italiei – AUR (164,162 p),Marii Britanii (162,162) – ARGINT şi Franţei – BRONZ (158,796).

Echipa de junioare României alcătuită din  Anamaria Mihăescu, Alexia Blănaru, Neli Papana, Ariana Cotu şi Adelina Ionescu a ocupat locul 8 la Campionatele Europene de la Rimini, medaliile fiind câştigate de Franţa – AUR,  Italia – ARGINT,  Belgia – BRONZ.

Sursa foto: Emilia Nicolae

 

Galerie foto