You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Arhiva Jocuri Olimpice

Campionii olimpici la atletism vor fi recompensați și cu bani la Paris 2024, în premieră la Jocurile Olimpice

World Athletics (Federația Internațională de Atletism) a luat o decizie istorică pentru Mișcarea Olimpică mondială. Campionii olimpici la toate cele 48 probe de atletism la care se va concura la Paris 2024 vor primi și premii în bani de la forul atletic internațional, World Athletics urmând a deveni prima federație mondială care va acorda premii în bani la Jocurile Olimpice.

Suma totală a premiilor se ridică la 2,4 milioane de dolari, bani fiind alocați din cota de venituri pe care World Athletics o primește de la Comitetul Intenațional Olimpic la fiecare patru ani. Fiecare dintre cei 48 de atleți campioni olimpic va primi câte 50.000 USD.

Inițiativă a World Athletics include și un angajament ferm de a extinde premiul în bani pentru toți ocupanțiipodiumului olimpic la Jocurile Los Angeles 2028.

Președintele World Athletics, Sebastian Coe, a declarat:
„Introducerea premiilor în bani pentru medaliații olimpici cu aur este un moment esențial pentru World Athletics și sportul nostru în ansamblu, subliniind angajamentul nostru de a împuternici sportivii și de a recunoaște rolul pe care îl joacă în succesul oricăror Jocuri Olimpice. Aceasta este continuarea unei călătorii pe care am început-o în 2015, în care toți banii pe care World Athletics îi primește de la Comitetul Internațional Olimpic pentru Jocurile Olimpice revin în sportul nostru.
Deși este imposibil să punem o valoare comercială câștigării unei medalii olimpice sau angajamentului și concentrării necesare chiar și pentru a vă reprezenta țara la Jocurile Olimpice, cred că este important să începem de undeva și să ne asigurăm că unele dintre veniturile generate de către sportivii noștri de la Jocurile Olimpice sunt returnate direct celor care fac din Jocurile spectacolul global care este.”, a explicat Sebastian Coe.

Fiecare campion olimpic la individual va primi câte 50.000 USD, iar fiecare component al ștafetelor medaliate cu aur va primi aceeași sumă împărțită la numărul de componenți ai fiecărei ștafetă.
Formatul și structura bonusurilor olimpice pentru LA28 vor fi anunțate în următorul ciclu olimpic.

Galerie foto