You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Ambasadorul Franței, vizită diplomatică la Casa Olimpică

Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român Mihai Covaliu, alături de Octavian Morariu, membru CIO pentru România, și George Boroi, secretarul general al COSR, s-au întâlnit astăzi cu ES Nicolas Warnery, ambasadorul Franței în România, .

Partea franceză i-a avut la discuții pe Philippe Wieber, prim consilier, pe Mehdi Chebana, consilier pe comunicare și responsabil diplomație sportivă și pe Julien Chiappone-Lucchesi, directorul Institutului Francez.

Temele de discuție au fost întărirea cooperării și promovarea JO Paris 2024, precum și a sportivilor români care participă la competiția olimpică. S-a consemnat deschiderea Ambasadei Franței pentru suportul și promovarea Echipei Olimpice a României care participă la JO Paris 2024.

Președintele COSR Mihai Covaliu a apreciat modul în care Franța pregătește și organizează Jocurile Olimpice din acest an și a apreciat efortul complet al Franței pentru a livra omenirii un spectacol olimpic unic.

ES Ambasadorul Nicolas Warnery a lansat o invitație deschisă pentru cei care conduc Mișcarea Olimpică din România la evenimentele de promovare pe care le organizează la București, înainte și după Jocurile Olimpice.

Jocurile Olimpice și Paralimpice de vară Paris 2024 vor fi un eveniment de referință în istoria olimpică, Franța va organiza pentru a treia oară o ediție a Jocurilor, după 1900 și 1924. Conceptul ”Jocuri Larg deschise!” va aduce sportul în stradă și va oferi o imagine plină de spectacol în orașul luminilor.

Galerie foto