You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Au fost dezvăluite medaliile Jocurilor Olimpice Paris 2024

Medaliile cu care vor fi răsplătiți cei mai valoroși participanți la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 au fost dezvăluite astăzi de Tony Estanguet, președintele Comitetului de Organizare a Jocurilor, în cadrul unui eveniment care a avut loc la Paris.

Simbolurile  unice al unui vis devenit realitate, recompense supreme pentru  victorie și un loc pe podium, medaliile Paris 2024  poartă în inimă un fragment din Turnul Eiffel!

Fie că sunt din aur, argint sau bronz, medaliile au fost create de celebra - casă franceză de bijuterii și orologerie Chaumet. Deschisă în 1780, a fost furnizorul oficial al bijuteriilor împărătesei Josephine și a altor suverani francezi, Casa Chaumet este deținută în prezent de grupul LVMH, un partener important al Jocurilor de la Paris 2024, care investește 150 de milioane de euro în competiție.

Medaliile desenate şi concepute în atelierele din Place de Vendome au pe una dintre fețe logo-ul Jocurilor, iar pe cealaltă față simbolul zeiței victoriei Niké, pe stadionul olimpic din Atena, în fundal regăsindu-se Partenonul (stânga) și Turnul Eiffel (dreapta).
În ceea ce privește designul medaliei paralimpice, acesta reprezintă partea inferioară a Turnului Eiffel.

Medaliile vor fi bătute de Monnaie de Paris, instituția monetară națională a Franței.

 

Galerie foto