You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Forumul Sport Science, o întâlnire a științei sportului la Casa Olimpică

Prin Forumul Sport Science, desfășurat în decembrie a.c. la Casa Olimpică, din București, Comitetul Olimpic și Sportiv Român a creat un mediu propice pentru schimbul de cunoștințe, experiențe și inovații în domeniul științelor sportive. Evenimentul s-a concentrat pe optimizarea pregătirii sportive, aducând împreună 40 de antrenori din centrele olimpice de pregătire a juniorilor și tineretului și ai loturilor olimpice, și specialiștii principalelor instituții care slujesc domeniul științei sportului aplicate (INMS, INCS, ANAD și COTAS).

Forumul Sport Science a demonstrat că dialogul și conexiunea directă între antrenori și specialiști sunt cheia evoluției în domeniul științelor sportive. Cu o participare activă și o agendă bine construită, evenimentul a reprezentat un pas semnificativ în promovarea excelenței în pregătirea sportivă. Prin acest forum, COSR a consolidat rolul său în sprijinirea dezvoltării continue a comunității sportive din România.

Cu o agendă bogată, Forumul a oferit prezentări captivante, de la discuții despre contaminarea suplimentelor alimentare, la strategii de periodizare în pregătirea psihologică. Încă de la început, COSR a subliniat importanța asistenței științifice în pregătirea sportivă, stabilind tonul pentru eveniment.

Dezbaterea asupra periodizării evaluărilor și monitorizărilor biochimice, workshop-ul privind mental health, sau prezentarea lui Valeriu Tomescu despre periodizarea integrată au reprezentat momente de vârf, oferind participanților perspective esențiale în raport cu eficientizarea pregătirii sportive.

La evenimentul deschis de Florin Mișcă, secretarul general adjunct al COSR, au participat:
- din partea Institutului Naționald de Cercetare pentru Sport (INCS) - Radu Bidiugan, director, Mihaela Puiu, metodolog, Simona Bidiugan, biochimist, și Octavian Amzulescu, psiholog;
- din partea Centrului Olimpic pentru Testare și Asistență Științifică (COTAS) -  Valeriu Tomescu, director, Alexandru Bacsis si Mihai Vigariu
- din partea Departamentului Sport al COSR - Alina Gherghișan, psiholog
- din partea Institutului Național de Medicina Sportivă (INMS) -. dr Simona Nanoveanu, director adjunct
- din partea Agenției Naționale Antidoping (ANAD) -  Gabriela Andreiașu, director

 

Galerie foto