You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Green Flame, lansare de cursuri on-line și aplicație pentru reducerea amprentei de carbon în sport

La Casa Olimpică din București, Consorțiul Proiectului Green Flame a lansat două inițiative importante din cadrul proiectului Green Flame, finanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus+ și desfășurat în parteneriat cu NOC Portugalia, EUNIK, SEA, CuiCui, sub coordonarea NOC Spania.

  Au fost lansate două cursuri online privind Sustenabilitatea în Sport, care are ca scop informarea asupra practicilor de sustenabilitate în rândul federațiilor olimpice și cluburilor sportive naționale, și o aplicație pentru măsurarea amprentei de carbon, care va facilita evaluarea și monitorizarea impactului asupra mediului al activităților sportive.

La eveniment, alături de Florin Mișcă, secretar general adjunct al COSR, au mai participat Javier Raya OLY, specialist în comunicare, de la Comitetul Olimpic Spaniol, Sofia Tavares Macedo, manager marketing, Nuno Dias, project manager, și Pedro Sequeira Ribeiro, expert marketing, de la Comitetul Olimpic Portughez, și Marcos LÓPEZ-FLORES, CEO EUNIK.

Începând cu data de 4 decembrie 2023, oricine se va putea înscrie gratuit la cele două cursuri on-line.

Înscrierile pentru cursul de începători se vor putea face accesând link-ul https://sportacademy.app/courses/green-flame/ , iar avansații se vor putea înscrie accesând link-ul https://sportacademy.app/courses/green-flame-advanced-course/ .

Tot de pe 4 decembrie 2023 va putea fi descărcată aplicația SPORT GO GREEN, atât pe Android cât și pe IOS, cu ajutorul căreia oricine va putea măsura amprenta de carbon.

               "Sustenabilitatea este o temă centrală în strategia Comitetului Olimpic şi Sportiv Român. Participarea ca partener în Programul Green Flame, alături de Comitetul Olimpic Spaniol şi de Comitetul Olimpic Portughez, reprezintă un pas important în dezvoltarea de acţiuni durabile. Green Flame este un proiect finanţat de către Uniunea Europeană, prin programul Erasmus +, prin care COSR îşi propune să reducă amprenta de carbon a evenimentelor sportive şi să promoveze practicile sustenabile în cadrul activităţilor sportive şi a comunităţii sportive, în general", a spus Florin Mişcă.

"Green Flame este o iniţiativă importantă pentru COSR, deoarece contribuie la protejarea mediului înconjurător. De asemenea, prin participarea la acest proiect, COSR îşi consolidează poziţia în domeniul sportului durabil şi încurajează şi alte organizaţii şi indivizi să adopte practici sustenabile pentru a contribui la protejarea planetei şi a promova un viitor mai durabil pentru întreaga comunitate".

               "Proiectul Green Flame reprezintă o iniţiativă ambiţioasă şi revoluţionară, menită să transforme modul în care desfăşurăm evenimente sportive majore, adaptându-le pentru a minimiza impactul asupra mediului şi pentru a promova o abordare durabilă a sportului. Green Flame ne-a obligat să fim mai conştienţi cu privire la necesitatea reducerii amprentei de carbon şi să luăm măsuri în direcţia promovării acţiunilor sustenabile. Este important să înţelegem că sportul are un rol esenţial în educarea şi sensibilizarea oamenilor cu privire la problemele de mediu, dar, de asemenea, trebuie să fim conştienţi de faptul că şi noi contribuim la accelerarea schimbărilor climatice prin acţiunile noastre, direct sau indirect", a concluzionat secretarul general al COSR.        


 

 

Galerie foto