You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Olimpicii europeni, reuniți la Roma

Sportivi din toată Europa s-au reunit la sediul Asociației Comitetelor Olimpice Europene (EOC) de la Roma unde are loc cel de-al 7-lea Forum și Adunarea atleților de pe continentul nostru.

Președintele Comitetului Olimpic Sportiv Mihai Covaliu, membru în Comitetul Executiv EOC, este prezent la evenimentul de la Roma.

Comitetele Naționale Olimpice europene au fost invitate să participe la ședință cu membri ai comisiilor lor de sportivi. Din partea COSR este prezentă la Forum și Ana Maria Popescu.

Președintele Comitetelor Olimpice Europene Spyros Capralos și președintele Comitetului Olimpic din Italia (CON) Giovanni Malagò au ținut discursuri la deschiderea forumului, alături de secretarul general al EOC, Raffaele Pagnozzi.

Astăzi au fost aleși patru noi mebri ai Comisiei Sportivilor EOC: Alexandra Miskovska, Zoruna Arunovic, Johanna Taliharm și Ronald Rauhe.

Președintele Comisiei Sportivilor EOC Gerd Kanter și președintele Comisiei Sportivilor CIO Emma Terho, au oferit rapoarte detaliate despre activitățile comisiei lor în ultimele 12 luni.

Gerd Kanter a condus, de asemenea, două discuții în grup, care au implicat reprezentanți ai sportivilor participanți la forum și care au fost invitați să pună întrebări și să se angajeze în discuții. Primul grup de discuții s-a concentrat pe rolul CIO și EOC și a fost condus de Emma Terho și Alistair Brownlee, care este membru al ambelor comisii, și Luiza Zlotkowska, membru al Comisiei Sportivilor EOC.

Aceasta a fost urmată de o discuție despre cele mai bune practici ale Comisiilor Sportivilor naționale, în care reprezentanți ai acestora din Danemarca, Marea Britanie, Olanda și Portugalia au împărtășit detalii despre inițiative și programe inovatoare pe care le-au derulat.

Au existat, de asemenea, prezentări din partea Solidarității Olimpice și a Comitetului de Organizare pentru Jocurile Olimpice de iarnă Milano Cortina 2026. Gerd Kanter a subliniat importanța întâlnirilor în persoană pentru construirea de relații și pentru a se asigura că reprezentanții sportivilor sunt capabili să asculte modul în care alte comisii abordează probleme similare.

„Adunarea reprezentanților comisiilor sportive europene într-un singur loc pentru a construi relații și pentru a discuta despre munca și cele mai bune practici ale acestora este vitală, deoarece continuăm să creștem rolul pe care comisiile noastre îl joacă în toată Europa. Aceste discuții ne vor ajuta să ne asigurăm că vocea sportivului continuă să fie auzită în toată Europa. Sper că toți au fost inspirați de conversațiile purtate și vor duce în țările lor o serie de idei de discutat!” a punctat Gerd Kanter.

Sursa foto: Twitter EOC

Galerie foto