You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Opt noi membri CIO

Cea de-a 141-a Sesiune a CIO din Mumbai, India, a ales opt noi membri, patru femei și patru bărbați, ceea ce a dus la 41,1% proporția femeilor între membri, în concordanță cu planul CIO de a conduce prin exemplu și de a crește reprezentarea femeilor în structurile de conducere.

Cei opt noi membri CIO:

 • Balázs Fürjes, din Ungaria -  fost membru al Comisiei de coordonare a CIO pentru Jocurile Olimpiadei a XXXV-a Brisbane 2032, a prezidat și candidatura la Jocurile Olimpice de la Budapesta din 2024.
 • Yael Arad, din Israel - fosta judoka prima medaliată olimpică din Israel, câștigând o medalie de argint la Jocurile Olimpice de la Barcelona 1992. A fost numită președinte al Comitetului Olimpic Național al Israelului în noiembrie 2021, făcând-o prima femeie care a deținut această poziție.
 • Cecilia Roxana Tait Villacorta din Peru – fost jucătoare de volei, a participat la trei ediții ale Jocurilor Olimpice: Moscova 1980, Los Angeles 1984 și Seul 1988, unde a câștigat medalia de argint cu echipa.
  Arad, Fürjes și Villacorta au fost aleși ca membri ai CIO ca persoane independente.
 • Michelle Yeoh din Malaezia - producătoare și actriță, este o militantă dedicată siguranței rutiere, o ambasadoare a bunăvoinței în Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și o militantă pentru Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale Națiunilor Unite.
 • Michael Mronz din Germania - manager sportiv activ în Germania natală, este implicat în organizarea mai multor turnee și evenimente sportive importante.
  Yeoh și Mronz au fost aleși de Sesiunea CIO în calitate de persoane independente, în conformitate cu Regula 16.1.1.1 din Carta Olimpică, care permite alegerea a până la șapte membri CIO în cazuri speciale fără cerința de naționalitate sau de Comitet Olimpic Național (NOC).
 • Petra Sörling din Suedia - președintele Federației Internaționale de Tenis de Masă (ITTF)
 •  Jae-youl Kim din Republica Coreea - președinte al Uniunii Internaționale de Patinaj (ISU).
  Sörling și Kim au fost aleși, de asemenea, pe baza funcțiilor lor în cadrul unei Federații Internaționale (IF).
 • Mehrez Boussayene din Tunisia - ales membru CIO în calitate de președinte al Comitetului Național Olimpic Tunisian.

După alegerile din cadrul Sesiunii CIO 141 numărul total de membri CIO se ridică la 107.

 

Galerie foto