You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Vizită olimpică la Cluj-Napoca

Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR) Mihai Covaliu și președintele Asociației Comitetelor Olimpice Europene (EOC) Spyros Capralos au fost azi oaspeții lui Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca.

Întâlnirea de la Primăria Cluj-Napoca a închis o vizită de două zile a oficialilor EOC la Cluj, alături de Spyros Capralos s-a aflat și secretarul general EOC Raffaele Pagnozzi. Președintele COSR Mihai Covaliu și secretarul general George Boroi împreună cu invitații lor au discutat cu oficialii clujeni despre evaluarea facilităților sportive și a infrastructurii sportive locale, în vederea posibilității organizării unui eveniment sportiv de anvergură în acest oraș în următorii ani.

Cu această ocazie, primarul Emil Boc le-a prezentat lui Spyros Capralos, membru al Comitetului Internațional Olimpic, și lui Mihai Covaliu strategia orașului cu privire la dimensiunea sportivă precum investițiile în infrastructură pentru sportul de masă - baze sportive, parcuri în întreg orașul dotate cu echipamente pentru fitness; politici publice, programe și evenimente pentru susținerea sportului în rândul tinerilor și crearea unor stiluri de viață sănătoase.

Abordarea municipalității este de a multiplica facilitățile sportive în fiecare cartier pentru încurajarea sportului de masă și de a susține sportul de performanță.

”O mare onoare și o plăcere deosebită să vizităm Clujul împreună cu domnul președinte al EOC Spyros Capralos. Mulțumim domnului primar Emil Boc pentru primirea făcută la Primăria Cluj-Napoca. Clujul este capitala sportului în România! De asemenea, orașul are toate atuurile pentru a organiza în viitor competiții multisport de nivel european. Felicitări, pentru tot ceea ce faceți în vederea creșterii stării de bine a acestui minunat oraș!” a declarat Mihai Covaliu.

În ultimii ani la Cluj-Napoca s-au desfășurat evenimente sportive de cel mai înalt nivel precum Campionatele Europene de Gimnastică Artistică 2017, Eurobasket 2017, Campionatul European de Volei 2021, Campionatul European de fotbal U21 2023, multiple Campionate Europene de tenis de masă, Cupa Mondială și Campionatul Mondial de Gimnastică Ritmică și multe altele.

Mișcarea Olimpică a primit garanția că orașul de pe malul Someșului sprijină sportul și este deschis pentru organizarea de evenimente sportive, iar investițiile în dimensiunea sportivă a Clujului continuă, atât pentru sportul de masă cât și pentru sportul profesionist.

Sursa foto: Facebook/Emil Boc

Galerie foto