You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Argint european, echipa feminină de tenis de masă a României

Echipa feminină de tenis de masă a României a cucerit medalia de argint la Campionatul European pe echipe care s-a disputat la Malmo, în Suedia.

Elizabeta Samara, Bernadette Szocs, Adina Diaconu, Andreea Dragoman și Elena Zaharia, pregătite de antrenorii Viorel Filimon și Mihaela Șteff, au avut în parcurs frumos până în ultimul act al competiției.

După semifinala câștigată în fața Franței, cu 3-1,  la capătul a două ore și jumătate, în finală, tricolorele și-au întâlnit eternele adversare din Germania. Românecele au luptat cu îndârjire, dar șansa a fost de partea adversarelor care s-au impus cu 3-0. Elizabeta Samara a cedat primul punct fața lui Xiaona Shan (0-3), iar Bernadette Szocs nu a reușit să-i ia decât un singur set lui Ying Han (1-3), în meciul 2 al întâlnirii. Andreea Dragoman a fost aproape să obțină un punct important care ar fi relansat partida, dar nu a reuși să frunctifice cele două mingi de meci din întâlnirea cu Nina Mittelham care, mai stăpână pe sine, a câștigat cu 3-2.

Echipa feminină a România a câștigat ultimele titluri europene la întrecerile continentale din 2019, de la Nantes (Franța) și din 2017, de la Luxemburg, iar o medalia de aur de Malmo le-ar fi adus reprezentantelor noastre și biletele olimpice pentru Paris 2024

Româncele mai pot obține calificarea la Jocurile Olimpice de anul viitor la Campionatele Mondiale și grație poziției în casamentul mondial al forului mondial de specialitate.

La acesată ediție a CE pe echipe, reprezentativa masculină a României, alcătuită din Ovidiu Ionescu, Eduard Ionescu, Hunor Szocs, Andrei Istrate și Iulian Chiriță, pregătită de Andrei Fiimon și Ionuț Seni, s-a oprit în optimile de finală.

Sursa foto: Facebook , Federația Română de Tenis de masă

 

Galerie foto