You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Mihaela Cambei, singura medalie a României la Mondialele de haltere

România a încheiat cu o medalie de bronz ediția din acest an a Campionatelor Mondiale de haltere, care au avu loc la Riyadh, în Regatul Arabiei Saudite, competiție care contează pentru calificarea la Jocurile Olimpice Paris 2024.

Mihaela Cambei, legitimată la CSM Onești, și-a adjudecat bronzul mondial  la stilul smuls, în limitele categoriei olimpice 49 kg, cu 90 kg, confirmând în parte rezultatele obținute la întrecerile continentale din primăvară unde a cucerit trei medalii de aur în limitele categoriei 49 kg, la total, cu 198 kg, la stilul smuls, cu 92 kg, si la stilul aruncat, cu 106 kg, și a stabilit două noi recorduri europene, la smuls și total.

A fost singura halterofilă din tripleta de aur tricoloră de la Europenele din acest an – Mihaela Cambei, Loredana Toma, Andreea Cotruța – care a reușit să urce pe podium la Mondiale.

Loredana Toma care în această primăvară și-a trecut în palmares cea de-a cincea triplă de aur la Campionatele Europene, după Moscova (2021), Batumi  (2019), București  (2018) și Split  (2017), nu a putut participa efectiv în competiția din Arabia Saudită. Din cauza unei accidentări mai vechi care a recidivat, Loredana a ales să fie prezentă, dar să nu concureze la Mondialele din Riyadh. Românca a trecut proba cântarului oficial și a obținut astfel validarea necesară pentru a-și păstra eligibilitatea în sistemul de calificare olimpică pentru Paris 2024.

De trei ori campioană europeană la Erevan, în limitele categoriei 55 kg (categorie neolimpică), Andreea Cotruța a fost la un pas de podium la Mondialele din Arabia. Tot în limitele celor 55 kg, sportiva legitimată la CS Botoşani s-a clasat pe locul 4 la total, cu 197 kg, fiind a cincea la stilurile smuls (87 kg) şi aruncat, (110 kg).

Din păcate, Cosmina Pană, dublă medaliată cu ARGINT - la total (153 kg) și la stilul smuls (70 kg) - la Campionatele Europene, în limitele categoriei 45 kg, s-a accidentat la Mondiale. Sportiva legitimată la CSM Bacău a concurat la 49 kg în întrecerile lumii, dar după concursul de la stilul smuls, unde s-a clasat pe locul 7, cu 73 Kg, nu a putut continuat competiția din cauza unor dureri la spate.

Triplu medaliat la Europene în limitele categoriei 55 kg - 1 ARGINT, stilul aruncat (136 kg), 2 BRONZ, la total (245 kg) și la stilul smuls (109 kg) - Valentin IANCU s-a clasat la Mondiale doar pe locul 33, cu 230 kg la total, în limitele categoriei 61 kg.

Sursa foto: Facebook Federația Română de Haltere

Galerie foto