You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Încă două medalii de AUR la înot pentru TEAM ROMANIA

Imnul României a răsunat din nou în Centrul de natație Pristan din Maribor în cea de-a patra zi a întrecerilor de înot ale acestei ediții a Festivalului Olimpic a Tineretului European.
Robert Andrei Badea și Aissia Claudia Prisecariu, Ana Maria Sibișeanu, Daria Măriuca Silișteanu, Diana Gabriela Stiger și Denisa Maria Bacalu au dat recital în finalele de la la 200 m mixt, respectiv ștafetă 4x100 m liber. Susținuți de o galerie inimoasă din tribune înotătorii români au zburat spre primele trepte ale podiumului în două finale de vis.
 
Cu experiența acumulată la ediția precedentă a competiției, Robert Badea a transformat medalia de argint la ștafetă 4x100 m mixt, de la Banska Bystrica 2022, în AUR la individual la 200 m mixt, la Maribor 2023.
 
De asemenea, Aissia Claudia Prisecariu, care anul trecut la Banska Bystrica, a cucerit nu mai puțin de 4 medalii – 3 de argint (100, 200 m spat, ștafetă combinată 4x100 m mixt) și una de bronz (ștafetă 4x100 m mixt) și-a motivat colegele și le-a condus spre AURUL olimpic al juniorilor, la Maribor.
 
După ce cu o zi înainte a cucerit aurul la 200 m spate, Aissia împreună cu Ana Maria Sibișeanu, și ea componentă a ștafetei 4x100 m mixt medaliată cu bronz la FOTE Banska Bystrica 2022, și-au motivate colegele și ÎMPREUNĂ au urcat pe prima treaptă a podiumului cu ștafeta 4x100 m liber.
 
Antrenorii Iulia Cristina Becheru, Gabriel Iulian Cojocaru, Marius Andrei Pinticanu, Valentina Georgiana Brat merită tot respectul pentru inspirația și profesionalismul cu care au apreciat șansele echipei tricolore.
 
”Ne-am gândit mult până să înscriem ștafeta feminină de 4x100 m liber în concurs”, a mărturisit Iulia Becheru. ”Nu voiam să expunem fetele la un efort suplimentar pentru că pentru toate mai au de înotat în zilele următoare în probe individuale”.
 
Până la urmă decizia consiliului tehnicienilor de a înscrie în competiție ștafeta feminină s-a dovedit inspirată, iar alegerea a fost răsplătită cu aur de cele cinci tinere înotătoare (în calificări au intrat Aissia Claudia Prisecariu, Ana Maria Sibișeanu, Daria Măriuca Silișteanu și Denisa Maria Bacalu, iar în finală, Bacalu a fost înlocuită de Diana Gabriela Stiger).
 
Cele două medalii de AUR se adaugă AURULUI cucerit cu o zi îniante de Aissia Prisecariu la 200 m mixt și celor două medalii de BRONZ obținute de Darius Ștefan Coman, la 200 m bras, și Andrei Theodor Proca, la 1500 m.
 
TEAM ROMANIA  a cucerit până acum 7 medalii – 4 AUR ȘI 3 BRONZ, înotul fiind cel mai medaliat sport românesc cu 5 medalii - 3 AUR și 2 BRONZ.

Galerie foto