You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

JE Cracovia Malopolska 2023 – România pentru a 3-a oară reprezentată în competițiile de baschet 3x3

Baschetul 3x3 este prezent în programul Jocurilor Europene Cracovia Malopolska pentru a treia oară, de fiecare dată atât la masculin cât și la feminin.

La Jocurile Europene Cracovia-Małopolska 2023, vor concura 16 echipe feminine și tot atâtea masculine, fiecare team având în componență câte patru sportivi. Se va juca pe sistem turneu, formațiile participante urmând a evolua în patru grupe a câte patru echipe. Primele două clasate din fiecare grupă se vor califica în sferturile de finală, fază eliminatorie.

Țările participante nu vor concura doar pentru medaliile Jocurilor Europene, ci și pentru punctele care contează pentru calificarea la Jocurile Olimpice Paris 2024.

România a fost prezentă la ambele ediții de până acum ale JE, reprezentativele tricolore masculine și feminine terminând competiția pe locurile 9, atât la Baku 2015 cât și la Minsk 2019.

Doi dintre componenții lotului reprezentativ de baschet 3x3 al României care va face deplasarea în Polonia au mai participat la Jocurile Europene: Bogdan Popescu, actualul antrenor al echipelor naționale 3x3 pentru JE Cracovia Malopolska, și jucătoarea Sonia Kim, fostă Ursu înainte de căsătorie. Ambii au făcut parte din TEAM Romania, la Baku 2015.

Ulterior, Sonia Kim și-a înscris în palmares participarea cu echipa României la primul turneu olimpic de baschet 3x3 din istorie la Jocurile Olimpice – Tokyo 2020

La Cracovia Malopolska 2023, România a fi prezentă, pentru a treia oară, atât în turneul feminin cât și în cel masculin.

Lotul de baschet 3x3 al României la JE Cracovia Malopolska 2023:

Szabolcz Sánta, Alexandru Coconea, Christian-Radu Chițu, Constantin-Aurelian Gavriloaia, Anamaria Vîrjoghe, Alina Maria Podar, Sonia Kim;
Antrenor - Bogdan Popescu

Echipele masculine participante:  Serbia, Lituania, Olanda, Letonia, Belgia, Franța, Elveția, Germania, Polonia, Austria, Israel, Slovenia, Spain, Republica Cehă, România, Estonia.

Echipele feminine participante: Franța, Germania, Lituania, Olanda, Spania, Polonia, România, Ungaria, Republica Cehă, Israel, Elveția, Austria, Ucraina, Estonia, Grecia, Letonia. 


Repere

  • 19 țări participante
  • 128 Sportivi înscriși
  • 2 turnee – masculin și feminin
  • 8 sportivi români participanți – 2 turnee masculin și feminin
  • Calificare Paris 2024 – se acordă puncte care contează pentru calificarea la JO

 

Locul competiției: Cracovia Arena, Cracovia
Capacitate: 1000 locuri

 

Galerie foto