You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Sporturi și Jocuri – Lecție de scrimă cu Ana Maria Popescu

Un nou modul al proiectului ”Sporturi și Jocuri”, organizat de Comitetul Olimpic și Sportiv Român, a început pentru elevii claselor a IIIa și a IVa de la Liceul Teoretic ”Dante Alighieri” din București.

La prima lecție de scrimă, noul sport pe care îl vor descoperi în cadrul orelor de educație fizică și sport, au avut-o în fața lor pe Ana-Maria Popescu, campioană olimpică cu echipa de spadă la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro 2016.

Pentru ca întreaga experiență să fie și mai interesantă, Ana a venit însoțită de două dintre sportivele de viitor al scrimei românești. Anastasia Fusea, medaliată cu bronz la Campionatele Europene pentru Juniori din acest an, și Andreea Mitruș au susținut o demonstrație de scrimă în fața publicului entuziast.

Participanții au aflat apoi câteva detalii despre fiecare armă în parte, preferințele publicului fiind împărțite la final între spadă, floretă și sabie, însă Brânzica le-a povestit și frânturi din cariera ei sportivă. Atât despre momentele în care a cucerit, singură sau cu echipa, podiumurile internaționale, cât și despre cele în care nu a reușit să își îndeplinească obiectivele, dar care au motivat-o încă și mai mult să muncească pentru acel vis măreț.

Ora s-a încheiat cu o sesiune de exerciții și jocuri pentru că sportul pentru cei mici ar trebuie să însemne înainte de toate joacă și bucurie!

*Proiectul ”Sporturi și Jocuri” vizează trei direcții principale: alfabetizarea copiilor în limbajul sporturilor olimpice; creșterea interesului pentru practicarea activității sportive; promovarea valorilor olimpice în rândul copiilor.

Galerie foto