You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

COSR, partener în Programul Green Flame


Sustenabilitatea este o temă centrală în strategia Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR). Participarea ca partener în Programul Green Flame, alături de Comitetul Olimpic Spaniol și de Comitetul Olimpic Portughez, reprezintă un pas important în dezvoltarea de acțiuni durabile.
 
Green Flame este un proiect finanțat de Uniunea Europeană (UE), prin programul Erasmus +, prin care COSR își propune să reducă amprenta de carbon a evenimentelor sportive și să promoveze practicile sustenabile în cadrul activităților sportive și a comunității sportive, în general. Proiectul include măsuri precum utilizarea energiilor regenerabile, reducerea deșeurilor și promovarea transportului sustenabil.
 
Green Flame este o inițiativă importantă pentru COSR, deoarece contribuie la protejarea mediului înconjurător și la promovarea unui stil de viață sănătos și activ în armonie cu natura. De asemenea, prin promovarea Green Flame, COSR își consolidează poziția de lider în domeniul sportului durabil și încurajează și alte organizații și indivizi să adopte practici sustenabile pentru a contribui la protejarea planetei și a promova un viitor mai durabil pentru întreaga comunitate.
 
In perioada 19-21 aprilie 2023, Comitetul Olimpic Portughez a organizat întâlnirea Consortiului Green Flame, unde, în cadrul unei conferințe de presă, au fost prezentate rezultatele studiului de cercetare privind gradul de cunoaștere a măsurilor de sustenabilitate specifice domeniului sportiv.
 
Din partea COSR, au participat Mihaela Mitu și Alina Gherghișan.

Următoarea întâlnire a Consorțiului va fi la Gijón, Spania, în septembrie 2023, în același timp cu Congresul European al Sportului (https://sportcongress.eu/), un eveniment internațional care vizează promovarea vizibilității proiectelor sportive. Toți partenerii au fost de acord să participe la eveniment și să comunice despre rezultatele Green Flame. Cursul online va fi disponibil în engleză, spaniolă și portugheză. Cursul va avea 3 nivele de dificultate: de bază, mediu și avansat.
81 de cluburi sportive au răspuns pozitiv invitației de a face parte din acest proiect!
 

 

Galerie foto