You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Ziua Națională a Oinei, marcată pe Stadionul Arcul de Triumf

Federația Română de Oină, susținută și de Comitetul Olimpic și Sportiv Român, continuă frumoasa tradiție de a organiza Cupa Reginei, ajunsă la ediția a IV-a, precum și Cupa Regelui, ce va marca ediția a X-a, ambele competiții urmând a fi organizate în data de 13 mai a.c., începând cu ora 11.00, pe modernul stadion situat în Complexul Național ,,Arcul de Triumf” din București.

Evenimentul care se va desfășura sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei Regale, va marca și două momente istorice pentru sportul nostru național, anul acesta fiind sărbătorită pentru prima dată Ziua Națională a Oinei în data de 9 mai (stabilită prin Legea 87 din 11 aprilie 2023), precum și împlininirea a 125 ani de la apariția primului regulament oficial al jocului de oină, în anul 1898.

În cadrul Cupei Reginei se vor confrunta C.S. Dacia Mioveni 2012 reprezentanta județului Argeș (campioana națională în 2022) și C.S.Galicea Mare din județul Dolj (câștigătoarea Cupei României în 2022). La masculin, în cadrul Cupei Regelui se vor confrunta A.C.S. Frontiera Tomis Constanța (campioana națională în 2022) și C.S.M. Oltenița din județul Călărași (vicecampioana națională în 2022).

Semnalul începerii întrecerilor va fi dat de buciumașii veniți special din comuna Spulber din județul Vrancea, iar Ansamblul Flori de Bărăgan din județul Brăila,va oferi un moment artistic.

Organizatorii au inclus în program tombole cu premii și multe activități dedicate copiilor, copiii cu vârsta de până la 10 ani inclusiv , având acces gratuit.

Accesul pe stadionul „Arcul de Triumf” din București, situat pe bd. Mărăști, nr. 18-20, va fi permis începând cu ora 10.00 în ziua evenimentului, sâmbătă 13 mai 2023. Postul de televiziune Prima Sport va transmite întregul eveniment în direct, începând cu ora 11.00.

Galerie foto