You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Sporturi și Jocuri - Gheorghe Gîrniță, unicul român vicecampion mondial de seniori la biatlon, de vorbă cu elevii bucureșteni

Un nou sport le-a fost dezvăluit elevilor incluși în proiectul ”Sporturi și Jocuri” organizat de Comitetul Olimpic și Sportiv Român la Liceul Teoretic ”Dante Alighieri” din București.  

Gheorghe Gîrniță, singurul vicecampion mondial de seniori al biatlonului românesc, a venit special de la Zărnești pentru a le povesti copiilor despre sportul în care a performat atât ca sportiv, cât și ca antrenor și coordonator al loturilor naționale.

Din bogata sa experiență, a ales frânturi de poveste cu care i-a cucerit pe cei mici care l-au ascultat atenți și cu ochii mari. Fascinați de pușca de antrenament pe care Gîrniță le-a prezentat-o, copii i-au adresat o mulțime de întrebări. Cel mai impresionați au fost de motivul care l-a determinat să se îndrepte spre biathlon – cei  14 km pe care îi parcurgea pe jos zilnic până la școală, când era elev.

A urmat partea practică a lecției, în care cei mici au simulat o ștafetă de biatlon și s-au distrat pe cinste încercând fiecare să își găsească ritmul ajutat de bețele de schi improvizate și precizia în poligonul de tragere, improvizat și el pe terenul de sport.

Ora s-a încheiat după ce Gheorghe Gîrniță a dat autografe și le-a arătat medalia de argint cucerită la Campionatul Mondial din 1974, micuța sa comoară din cutia de catifea, pe care elevii au admirat-o îndelung.

Momentul emoționant s-a petrecut imediat după poza de grup, după ce o parte dintre copii porniseră deja spre clase pentru următoarele ore de curs. Dintre ei, două fete și un băiat, s-au apropiat timid și i-au mulțumit campionului nostru pentru vizită și pentru timpul petrecut împreună! Un gest extraordinar pe care au simțit să îl facă, fără ca vreun adult să îi îndemne.

*Proiectul “Sporturi și jocuri” vizează trei direcții principale: alfabetizarea copiilor în limbajul sporturilor olimpice; creșterea interesului pentru practicarea activității sportive; promovarea valorilor olimpice în rândul sportivilor.

 

 

Galerie foto