You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Jocurile Olimpice în Antichitate – provocarea pentru a IV-a ediție a Olimpiadei de Benzi Desenate

”Jocurile Olimpice din Antichitate” vor deveni subiect de benzi desenate pentru cei mai talentați copii care vor participa la cea de-a IV-a ediție a Olimpiadei de Benzi Desenate (OBD). Concursul național de benzi desenate se adresează tuturor elevilor, de la clasa I, până la clasa a XII-a, în lucrările înscrise trebuind să se regăsească cel puțin una dintre valorile olimpismului: spiritul de echipă, toleranța, respectul, excelența, fair play-ul.

Competiția inițiată de Mihai Ionuț Grăjdeanu, profesor de benzi desenate, care se desfășoară sub egida Comitetului Olimpic și Sportiv Român și a Academiei Olimpice Române (AOR), își propune să promoveze tinerele talente din învățământul primar și liceal.

”O bandă desenată trebuie să transmită în primul rând un mesaj”, afirmă  profesorul Grăjdeanu. ”Nu îți trebuie un talent ieșit din comun la desen pentru a realiza o bandă desenată. O bandă desenată poate avea succes și dacă este realizată simplist, dar are un dialog captivant. Practic nu există desene greșite ci stiluri diferite, care să le dea copiilor posibilitatea să comunice și să se exprime”.

Din ce în ce mai mulți copii sunt atrași de Olimpiada de Benzi Desenate, popularitatea OBD depășind granițele României. ”Am fost bucuroși și impesionati că la ediția trecută, din 2022, s-au înscris și copii din Belgia, Franța, Spania, Italia, sau chiar din Statele Unite ale Americii. Benzile desenate au fost scanate și trimise pe email”, a povestit dascăul care se străduiește să introducă această disciplină în programa școlară.

Mai mult o dată ce au prins gustul benzilor desenate, mulți copii au continuat să participe la competiție și să-și îmbunătățească tehnica. ”Am fost încântați când am vazut că un copil care la prima participare a obținut mențiune, iar anul următor a câștigat premiul I”, a spus Mihai Ionuț Grăjdeanu.

Lucrările pot fi trimise până pe data de 1 mai 2023, iar mai multe informații și regulamentul integral al OBD, se regăsesc în fotografia de mai jos, dar și pe pagina de facebook a Olimpiadei.

Galerie foto