You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Alin Alexuc, lider mondial la greco-romane, 130 kg

Alin Alexuc, care în septembrie 2022 a câştigat bronzul la categoria 130 kg la greco-romane la Campionatele Mondiale de la Belgrad, a devenit lider mondial la lupte greco-romane în limitele categoriei 130 kg. După ce a obținut medalia de argint în cadrul Turneului Ranking Series „Ibrahim Moustafa” din Alexandria, Egipt, sportivul român a preluat șefia ierahiei mondiale.

De remarcat, la întrecerile din Egipt, sportivii români au câştigat cinci medalii - 1 aur, 1 argint , 3 bronz.

Medalia de aur pentru România a fost cucerită în limitele categoriei 74 kg, după un parcurs de excepție, de Iakub Shikhdzhamalov. Legitimat la CS Dinamo București, Iakub Shikhdzhamalov a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului după ce și-a învins fără drept de apel toți adversarii. În clasamentul mondial, după acest rezultat, a urcat pe locul 14.

Răzvan Arnăut (60 kg) și Mihai Denis (55 kg), care și-au adjudecat medaliile de bronz, au urcat pe pozițiile 11, respective 12.

La turneul din Egipt, la feminin, singura medalie pentru România a fost cucerită de Andreea Beatrice Ana (53 kg). Românca a învins-o în finala mică a categoriei pe Nina Hemmer (GER), cu scorul de 11-2 și și-a adjudecat medalia de bronz.

În Top 5 al clasamentului mondial se mai află componentele lotului feminin de lupte Alexandra Anghel (72 kg) - locul 4 și Alina Grigore Vuc (50 kg) - locul 5.

Sursa foto: Facebook FRLupte

 

Galerie foto