You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Trei orașe partenere ale JE Cracovia-Małopolska 2023, câte un drapel oficial

Nowy Targ, Zakopane și Nowy Sącz, orașe partenere cu Cracovia și Małopolska în găzduirea Jocurilor Europene din acastă vară, au primit câte un steag oficial al competiției de la președintele Comitetului de Organizare Marcin Nowak.

Nowy Targ va găzdui întrecerile de box programate în perioada 23 iunie - 2 iulie, cu o zi de pauză pe 29 iunie. La Zakopane, pe trambulinele de la Wielka și Średnia Krokiew, din 27 iunie până pe 1 iulie, se vor desfășura competițiile de sărituri cu schiurile, sport nou introdus în programul Jocurilor Europene, iar Nowy Sącz va fi gazda unuia dintre cele mai noi sporturi olimpice – breaking, de asemenea, în premieră la Jocurile Europene.

 Pentru competiția de box din cadrul JE, prezentă pentru a treia oară consecutiv la Jocurile Europene - după Baku 2015 și Minsk 2019, Comitetul Internațional Olimpic a atribuit 44 de locuri pentru Paris 2024. În aceste condiții, concursul din Polonia devine cel mai important criteriu continental de calificare la JO.

Pe parcursul celor nouă zile de competiție pe Arena Nowy Targ, cunoscută pentru întrecerile de hochei pe gheață pe care le găzduiește, peste 3.000 de spectatori îi vor putea susține pe cei 350 de boxeri care vor concura, atât la masculin, cât și la feminin, pentru 13 seturi de medalii.

În calitate de co-gazdă a Jocurilor, Grzegorz Watycha, primarul Nowy Targ, a promis că va face tot posibilul ca întrecerile de box să se desfășoare cât mai bine posibil. „Arena este cunoscută în principal pentru meciurile sale de hochei, dar datorită finanțării de la Małopolska, acesta va fi începutul a ceva nou. Arena va fi modernizată și va căpăta facilități noi, iar toate competițiile următoare se vor desfășura în condiții mult mai bune”.

La preluarea steagului cu sigla Jocurilor Europene, primarul Zakopane Leszek Dorula și viceprimarul Agnieszka Nowak-Gąsienica și-au declarat convingerea că întrecerile de sărituri cu schiurile din orașul lor va artage mii de iubitori de sport.

„Regiunea Podtatrze este leagănul schiului alpin polonez, al schiului de fond și al săriturilor cu schiurile și este cu siguranță necesar să consolidăm această poziție, deoarece este o parte importantă a tradiției noastre”, a spus Anna Paluch reprezentantul Zakopane.

95 dintre cei mai buni sportive din toată Europa, vor participa la întrecerile de sărituri cu schiurile, atât cele masculine, cât și cele feminine, care se vor desfășura pe trambuline acoperite cu suprafețe artificiale.

Ludomir Handzel, primarul orașului Nowy Sącz, a fost cel care a preluat drapelul oficial al Jocurilor. Edilul s-a declarat încântat că orașul său va găzdui competiția de breaking, chiar înainte ca acest sport să se vadă la Jocurile Olimpice, arena pentru acest nou sport olimpic urmând a fi Parcul Strzelecki. Breaking-ul a câștigat o popularitate imensă la începutul anilor 1970 pe străzile din New York.  Inițial, a fost cunoscut ca un dans, un element al culturii hip-hop, pentru ca în 2024 să fie inclus în programul Jocurilor Olimpice de la Paris. Înainte de a JO, competiția va avea loc la JE, în Polonia.

Jocurile Europene Cracovia-Małopolska 2023, cel mai mare eveniment sportiv multidisciplinar din acest an, va începe pe 21 iunie și se va încheia pe 2 iulie. Aproximativ 7.000 de sportivi vor concura în 30 de sporturi pentru medalii la Jocurile Europene, la 19 dintre aceste sporturi  rezultatele contând în calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris.

 

Galerie foto