You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Flacăra Păcii FOTE Friuli Veneția Giulia 2023 s-a stins! Ștafeta a fost preluată de Georgia, următoarea gazdă a FOTE de iarnă!

Cea de-a XVI-a ediție a FOTE de iarnă s-a încheiat. Flacăra Păcii a fost stinsă, iar ștafeta pentru următoarea ediție a Festivalului a fost preluată de reprezentantul Georgiei, regiunile Borjomi și Bakuriani, din sudul acestei țări, fiind viitoarele gazde ale FOTE de iarnă, în 2025.
 
Cei peste 1500 de participanți la competiția din Dolomiții italieni s-au reunit la Udine pentru ceremonia de închidere, iar veselia a fost cuvântul de ordine. Sportivi, antrenori și oficiali, cu toții au intat în tradiționalul joc al schimburilor de echipamente și insigne, iar adversarii de ieri au fost astăzi tovarăși de distracție. Componenții Team Romania au venit din Forni di Sopra, Piancavallo, Tarvisio și Udine și s-au bucurat împreună de ultimele clipe ale FOTE Friuli Veneția Giulia 2023.
 
George Boroi, secretarul general al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, s-a aflat în mijlocul sportivilor, i-a felicitat pentru participare și efortul depus în competitie și le-a spus că cel mai important este mesajul pe care trebuie sa-l transmită. ”Nicio competitie nu se compară cu Festivalul Olimpic. FOTE este în primul rând despre prietenie, împreună și fair play, valorile pe care trebuie să le transmiteți colegilor voștri. Ați fost primiți cu brațele deschise în Team Romania, iar acum vă dorim să rămâneți cât mai mult în Familia Olimpică!” le-a urat George Boroi.
 
Secretarul general al COSR i-a salutat și pe conducatorii forului internațional de schi alpinism, care au venit să-i felicite pe sportivii și tehnicienii români pentru rezultatele promițătoare obținute la aceasta disciplină, inclusă pentru prima dată în programul FOTE la ediția din acest an. George Boroi nu și-a ascuns satisfacția vizavi de rezultatele obținute de tinerii sportivi tricolori la schi alpinism. ”Este o disciplină proaspăt inclusă în programul olimpic, iar rezultatele demonstrează că schi alpinismul românesc se afla pe o pantă ascendentă. Comitetul Olimpic și Sportiv Român apreciază eforturile antrenorilor și sportivilor, încurajează și susține performanța”, a accentuat secretarul general al COSR.
 
După tradiționala defilare a purtătoriilor de drapel ai celor 47 de delegații participante, printre care s-au numărat Kata Mandel - snowboard și Tudor Zaharia Dobre - schi alpinism, purtătorii drapelului României, au urmat intonarea imnurilor olimpic și al țării gazdă, discursurile oficialilor, predarea drapeluli EOC reprezentantului Georgiei, viitoarea gazda a FOTE în 2025 și momentul culminant – stingerea Flăcării Păcii FOTE Friuli Veneția Giulia 2023.
 
A urmat o scurtă petrecere în aer liber, după care toate delegațiile s-au întors spre locurile de cazare, pentru a se odihni înainte de a-și lua zborul spre casă.

 

Galerie foto