You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

FOTE Friuli Veneția Giulia 2023 – România LOCUL 4, la snowboard

Rezultat superb pentru echipa de snowboard a României. În cea de-a cincea zi a Festivalului Olimpic al Tineretului European Friuli Veneția Giulia 2023, Kata Mandel a încheiat competiția individuală feminină pe locul 4.

În finală, sportiva antrenată de Géza Loránt Kinda a fost întrecută doar de franțuzoaica Felicie Leicht, câștigătoarea competiției, Lea Casta, medaliata cu argint, tot din Franța, și Karolina Sperlova, din Cehia, ocupanta locului 3.

Kata Mandel a înregistrat astfel cel mai bun rezultat al TEAM România, de până acum, la această ediție a FOTE, și cea mai bună clasare în întrecerile de snowboard din cadrul FOTE.

Cel mai bun rezultat din istoria participărilor românești în competiția de snowboard din cadrul FOTE de iarnă a fost, până astăzi, LOCUL 6 pe care s-a clasat Matyas Iszlay în proba masculină de snowboard cross (SBX), la FOTE Erzurum 2017.

Ultima reprezentantă a României care a încheiat pe locul 4 într-o probă individuală la FOTE de iarnă a fost Irina Potîngă, la biatlon, 6 km sprint, în 2011, la FOTE Liberec.

În competiția individuală masculină de snowboard SBX, Ștefan Lazăr s-a oprit în optimile de finală, iar la sfârșitul concursului a ocupat locul 18.
Kata Mandel și Ștefan Lazăr vor participa și mâine, în proba de ștafetă mixtă, programată să înceapă de la 13.30, ora României.

Felicitari Kata Mandel, Ștefan Lazăr și Géza Loránt Kinda! Succes la ștafetă!

Hai TEAM ROMANIA!

Sursa foto: Mandel Zoltan

Galerie foto