You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

FOTE Friuli Veneția Giulia 2023 – Micile neatenții i-au scos pe tricolori din lupta pentru pozițiile fruntașe

Vremea a fost excelentă în cea de-a patra zi a FOTE Friuli Veneția Giulia 2023, cu cer senin și un soare care a încălzit pârtiile de competiție în toate regiunile unde au fost programate întrecerile Festivalului.
Componenții Echipei Olimpice a României au luat startul la schi alpinism, schi fond, schi alpin și patinaj artistic, dar la niciuna dintre disciplinele sportive nu au reușit clasări în prima jumătate a clasamentelor.

Lipsa de experiență competițională și-a spus cuvântul. La schi alpinsim, după un meritat loc 5 în proba feminină individuală de sprint, Lorena Bolîndu nu a reușit să reediteze performanța și în calificările de la șateftă mixtă. Aflată pentru prima dată în întrecerile pe echipe la o competiție de anvergura Festivalului, Lorena Bolîndu s-a încurcat la scoaterea pieilor de focă de pe schiuri, iar colegul său a fost penalizat pentru că a pierdut o piele de focă pe drum. Mici greșeli care i-au scos din lupta pentru locurile fruntașe.

La patinaj artistic, proaspăt inrat în concurs, Andrei Tudor Dominic s-a clasat pe locul 14, la programul scurt, iar mâine va evolua în programul liber.

Toate rezultatele sportivilor români în Ziua 4 a FOTE Friuli Veneția Giulia 2023:
Schi alpinism
- sprint echipe mixte - Lorena-Azota Bolîndu, Tudor Zaharia Dobre - Locul 19 - cu timpul 47:58.77

Schi fond - 5 km liber feminin - Maria Toma - Locul 52 - cu timpul 16:30.3

Schi alpin
- slalom feminin - Jennifer-Barbara Nagy-Remetean - Locul 40 - cu timpul 1:47.10

Patinaj artistic
- program scurt masculin - Andrei Tudor Dominic - Locul 14 - cu 40.61 puncte

 

Galerie foto