You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

FOTE Friuli Veneția Giulia 2023 – Biatlon: Horia Urs - locul 26, Nicolae Zichil - locul 52

Cea de-a treia zi a FOTE Friuli Veneția Giulia 2023 a început în forță pentru Team Romania. La biatlon, deși a avut numărul 2 de concurs, Horia Urs a fost primul care a luat startul în prba de 7,5 km sprint, posesorul numărului 1 neprezentându-se la competiție.

Emoțiile au fost proporționale cu ineditul situației, dar Horia a reușit să facă față cu brio tenisunii și să încheie cursa pe un meritat loc 26, cu timpul 23:04.8 și două ratări în poligonul de tragere. O treime din cursă, tricolorul s-a aflat pe primul loc, iar tehnicienii Tudor Gîrbacea și Danie Mazîlu sperau o clasare în TOP 10.

Mare parte dintre concurenții care au luat startul spre final au tras însă fără ratare și l-au întrecut pe reprezentantul României. ”Mi-am dorit mult o clasare în primii 20, dar am făcut câteva greșeli care m-au costat. Deși zăpada a fost cam lipicioasă, m-am simțit bine în cursă și am intrat încrezător în poligon, dar m-am relaxat prea devreme și am ratat ultimul foc la fiecare tragere. Tururile de penalizare m-au costat practic locul în top. A fost o lecție destul de dură, dar sper să aplic învățamintele în cursele care urmează”, a spus Horia Urs după competiție. Colegul său Nicolae Zichil a terminat pe locul  52 - cu timpul 25:02.7.

Reprezentanții României vor avea ocazia să-și îmbunătățească performanțele în proba de 12,5 km individual, programată joi, pe 25 ianuarie, în Ziua 6 competițională a FOTE.

 

Galerie foto