You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Ziua 2, FOTE Friuli Veneția Giulia 2023 - Cea mai bună performanță românească - locul 20

TEAM ROMANIA a obținut cea mai bună performanță la sărituri cu schiurile în Ziua 2 a FOTE Friuli Veneția Giulia 2023. În competiția masculină individuală, care se dispută în Slovenia pe trambulina HS 102 m din incinta celebrului Complex Internațional de sărituri cu schiurile din Planica, s-au aliniat la start 45 de sportivi.

Mircea Jipescu, purtătorul de drapel al României la Ceremonia de deschidere a Festivalului, a reușit o clasare pe locul 7 la antrenamente, dar în concursul oficial masculin individual a încheiat pe locul 20, după ce s-a clasat pe 18, în runda I. Brașoveanul și-a îmbunătățit performanța olimpică personală, de la ediția precedentă a Festivalului – FOTE Vuokatti 2022, unde a treminat pe locul 37 la individual.

Alexandru Folea a fost al 37-lea în primul tur și nu s-a calificat în etapa finală.
În întrecerea individuală a fetelor, Andra Maria Gheorghe a fost a 22-a la finalul celor două runde.

Cu aceste rezultate, lotul de sărituri cu schiurile al României și-a încheiat evoluția la FOTE Friuli Veneția Giulia 2023.

În prima zi a întrecerilor de schi fond din cadrul FOTE Friuli Veneția Giulia 2023, reprezentanții României au terminat competiția în a doua jumătate a clasamentului. Ionuț Alexandru Costea s-a clasat pe locul 48, la 10 km clasic masculin, iar în proba feminină de 7,5 km clasic, Maria Toma, alături de care s-a aflat și antrenorul George Scurtu sub îndrumarea căruia se pregătește la Clubul Sportiv Școlar din Baia Sprie, a încheiat pe locul locul 54.

După ce cu o zi înainte s-au antrenat pe o vreme superbă, astăzi de dimineață a nins din abundență, iar pe pârtiile din cadrul frumosului Complex de schi fond din Sappada s-a așterunt un strat consistent de zăpadă proaspătă care a îngreunat mult condițile de concurs. Atât sportivii cât și tehnicienii lotului național Iulian Grama și Costel Terciu sunt optimiști în ceea ce privește participarea în probele din următoarele zile.

Rezultatele sportivilor români din Ziua 2 competițională a FOTE:

Schi sărituri
- trambulina HS 102 masculin - Mircea Ștefan Jipescu - Locul 20
- trambulina HS 102 masculin -Moise Alexandru Folea - Locul 37
- trambulina HS 102 feminin Andra Maria Gheorghe - Locul 22

Short-track:
 - 500 m feminin - Nora Barta – Locul 20 - penalizată în sferturi de finală

Schi fond
- 10 km clasic masculin - Ionuț Alexandru Costea - Locul 48
- 7,5 Km clasic feminin - Maria Toma - Locul 54

 

Galerie foto