You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Flacăra FOTE Friuli Veneția Giulia 2023 a fost aprinsă la Trieste

Flacăra Păcii care va lumina timp de o săptămână cea de-a XVI-a ediție de iarnă a Festivalului Olimpic al Tineretului European - FOTE Friuli Veneția Giulia 2023 a fost aprinsă în această seară în Piazza Unita D’Italia, din Trieste. Cei peste 1300 de sportivi care se vor întrece la 14 sporturi și discipline sportive au sosit cu autocarele puse la dispoziție de organizatori din toate cele 12 baze sportive aflate la distanțe de peste două ore distanță de locul festivității.

Cu toții s-au bucurat de atmosfera de sărbătoare chiar dacă vântul Bora, care bate iarna în golful Trieste, s-a pornit chiar în această seară și a suflat cu putere, iar temperatura a scăzut cu multe grade sub minus. Frigul nu i-a împiedicat însă pe sportivii din cele 47 de țări participante să lege prietenii, să schimbe insigne potrivit tradiției și să se bucure de ocazia de a fi ÎMPREUNĂ înainte de startul întrecerilor.

Imagini de la festivitate pot fi urmărite în montajul video de mai jos.

Purtătorii de drapel Elisabeta Duicu - biatlon și Mircea Jipescu – sărituri cu schiurile s-au aflat în fruntea  delegației României care a defilat în aplauzele celor prezenți.
Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român Mihai Covaliu, Viorel Axenie, unul dintre consulii Consulatului General Trieste, Alexandru Pădure, secretarul general al Federației Române Haltere, numeroși părinți ai sportivilor care vor intra în competiție, dar și o mulțime de concetățeni care locuiesc în regiunea care va găzdui Festivalul au înfruntat frigul pătrunzător și au încurajat delegația tricoloră.

Prima reprezentată a Team României care va intra în concurs va fi Nóra Barta, la 1500 m, short track.

Întrecerile din cadrul FOTE Friuli Venezia Giula 2023 pot fi urmărite în direct accesând  https://eoctv.org/live

Sursa foto: Zoltan Mandel, Facebook EYOF Friuli Giulia Venezia 2023, COSR

Galerie foto