You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

FOTE Friuli Veneția Giulia 2023 - Team Romania, întâmpinată cu încurajări în Italia

Hai România! Suntem mândri de voi! Să luptați din răsputeri să le arătam tuturor că suntem o forță! Sunt doar câteva dintre încurajările cu care au fost întâmpinați astăzi componenții Team Romania pe aeroporturile unde au ajuns în drumul lor spre Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) Friuli Veneția Giulia 2023. Compatrioți de-ai noștri, aflați la serviciu în străinătate sau simpli turiști, s-au bucurat de întâlnirea neașteptată cu Echipa Olimpică a României care, îmbrăcată în echipamentul roșu de călătorie, atrăgea asupra ei toate privirile.
Impulsionați de vorbele frumoase cu care au fost încurajați, tinerii sportivi tricolori au uitat de oboseala călătoriei, care a decurs fără niciun fel de peripeții. Nerăbdarea de a ajunge la destinațiile de competiție a luat locul emoțiilor.

La Veneția, ultima escală înainte de plecarea spre locurile de concurs, Team Romania a fost întâmpinată de voluntari bine pregătiți și îndrumată spre destinațiile finale. Lotul de schi alpinism a plecat spre Forni di Sopra, lotul de snowboard s-a îndreptat spre Piancavallo, loturile de biatlon și schi fond au fost îndrumate spre Forni Avoltri, rezentanții tricolori de la patinaj artistic și short-track au mers spre Udine, iar cei de la schi alpin spre Tarvisio. Fiecare dintre grupuri a plecat însoțit de reprezentanți ai Comitetului Olimpic și Sportiv Român. De apreciat, eforturile organizatorilor care au reușit să asigure transportul fiecărui grup spre locul de cazare unde era repartizat.

Componenții lotului de sărituri cu schiurile al României se pregătesc deja de o săptămână la Kranjska Gora, în Slovenia, stațiune aflată la câțiva kilometri de celebrul Centru Internațional de sărituri cu schiurile de la Planica care va gazdui întrecerile FOTE din acest an.

După primăvara din mijlocul iernii din România, sportivii tricolori s-au bucurat de atmosfera hibernală din stațiunile montane italiene.

Până mâine, însă, când întreaga delegație se va reuni la Tarvisio pentru a participa la Ceremonia de deshidere a FOTE Friuli Veneția Giulia 2023, cuvântul de ordine va fi ODIHNĂ.

 

Galerie foto