You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Echipa Olimpică FOTE Friuli Veneția Giulia 2023, prezentată oficial la Izvorani

Membrii delegației tricolore care vor reprezenta România la Festivalul Olimpic al Tineretului European Friuli Veneția Giulia, 21-28 ianuarie, au participat azi la ceremonia de prezentare a Echipei Olimpice de la Izvorani.

Președintele COSR Mihai Covaliu, ministrul Sportului Eduard Novak, secretarul general COSR Geroge Boroi și adjuncții Șefului de Misiune Liliana Dorneanu și Cirpian Gheorghe i-au încurajat pe sportivii prezenți la Complexul Olimpic ”Sydney” 2000 din Izvorani.

La Festivalul din Italia, Team Romania va avea în componență 18 sportivi care vor concura la opt discipline sportive -biatlon, patinaj artistic, schi alpin, schi alpinism, schi fond, sărituri cu schiurile, short track și snowboard.
 

Jurământul sportivilor a fost rostit de Elisabeta Duicu (biatlon), care va fi și purtătoare de drapel la Ceremonia de Deschidere alături de săritorul Mircea Jipescu, în timp ce jurământul antrenorilor a fost rostit de Rareș Manea (schi alpinism).
 

Mihai Covaliu, campion olimpic, mondial și european la sabie, le-a transmis încredere și i-a asigurat pe sportivi că nu sunt singuri în această călătorie olimpică pe care o încep la Festivalul Olimpic.

”Credeți în voi și faceți din această competiție începutul unei povești care să traverseze etapele unei cariere de succes. Atitudinea este foarte importantă atunci cînd vorbim de un nou început și este esențial să fiți perseverenți. Depinde de voi ca acest start să vă inspire, să vă dea încredere pentru a continua pe drumul olimpic până în vârf. Avem încredere în voi!”, a spus Mihai Covaliu.

Ministrul Sportului i-a încurajat pe sportivi să lupte pentru visurile lor și a menționat că își dorește să dezvolte infrastructura pentru sporturile de iarnă. Fost patinator de viteză și campion paralimpic la ciclism, Eduard Novak a declarat:

” Vă doresc să vă împliniți visurile. Mi-ar fi plăcut să fiți mai mulți și mulțumesc COSR pentru că au fost sprijiniți sportivi de la discipline unde nu există finanțare de la Minister. Sporturile de iarnă sunt extrem de frumoase și cred că merită investiția în infrastructura necesară. Măcar un patinoar în fiecare reședința de județ și lucrurile pot arăta altfel. Vă doresc să luptați pentru visurile voastre și să aveți succes!”.

Sportivii vor pleca mâine dimineață spre Italia unde vor face joncțiunea cu cei de la sărituri cu schiurile. Șeful de Misiune Dragoș Tătaru a ajuns cu bine în Italia, unde întâmpina întreaga delegație.

 

Galerie foto