You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Parteneriatul COSR cu DRRM, prelungit pentru anul 2023

Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic Sportiv Român (COSR) și secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) Adrian Dupu au semnat astăzi, 7 decembrie, la Casa Olimpică, un Act adițional de prelungire a Protocolului de colaborare încheiat deja între cele două instituții la sfârșitul anului 2021.

Astfel, COSR și DRRM pot să deruleze în continuare activități comune prin care sportul să fie un factor de cultivare a identității naționale românești.

Președintele COSR a reamintit legătura strânsă dintre forurile olimpice din România și Republica Moldova.

”Există atât de multe lucruri care ne leagă. Suntem uniți de aceleași valori și vorbim aceeași limbă. Noi nu avem nevoie de confirmări pentru a promova identitatea națională și nici nu ridicăm bariere în calea dialogului. Sportul e liantul care ne permite să fim împreună. Sportul e  exemplul pozitiv pe care națiunile noastre îl promovează prin educația bazată pe principiile și valorile olimpice.  Mă bucur  să putem prelungi acest Protocol dintre COSR și Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova mai ales dacă ținem cont de colaborarea excelentă pe care o avem cu colegii și frații noștri din Republica Moldova, de la Comitetul Olimpic din Moldova, cu președintele Nicolae Juravschi și toți colegii noștri de acolo, o prietenie binecunoscută în lumea olimpică”, a declarat președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român. 

“Prin continuarea acestui parteneriat, urmărim să dezvoltăm o educație sportivă pentru cetățenii din Republica Moldova. Ne dorim să sprijinim proiecte care să vizeze educația sportivă peste Prut, atât pentru sportivii de performanță, cât și pentru amatori. Sper ca anul viitor să găsim o modalitate de punere în practică a dezideratelor oficializate prin semnarea, astăzi, a acestui document”, a declarat  secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova.

La eveniment au mai participat George Boroi, secretarul general al COSR, și secretarul general al DRRM Nicolae Ivășchescu.

Sunt de notorietate proiectele de pregătire sportivă comună, stagiile de pregătire de la Complexul Olimpic din Izvorani (lupte, judo, scrimă, natație) și participările la evenimentele de la Șirnea, organizate prin Departamentul de Educație Olimpică al Academiei Olimpice Române.

 

Galerie foto