You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

JE Cracovia Malopolska 2023, o nouă mascotă și motto-ul WE ARE UNITY

Organizatorii celei de a III-a ediții a Jocurilor Europene programate a avea loc anul viitor în Polonia, în ergiunea Cracovia - Malopolska au hotărât să adopte o a doua mascotă  a competiției.  Sandra, o salamandră, va fi alături de Krakusek, dragonul ales inițial, simbolul Jocurilor.

Calificată în finala de trei desene, alături de dragon și un râs, salamandra picase inițial la selecție. Ulterior însă, organizatorii au decis că există o bună juxtapunere între salamandră - un animal adevărat care trăiește în regiunea care va găzdui competiția și dragon, un personaj mitologic, despre care legendele spun că se ascunde sub Castelul Regal Wawel din Cracovia.

Mai mult, cele două mascote, împreună, se integrează în ideea de unitate inspirată de motto-ul competiție WE ARE UNITY (Suntem unitate)

Salamandra de foc, concepută de Gloria Goryk, o elevă de 10 ani din Wojnicz, a primit numele de Sandra, iar imaginea sa, împreună cu cea a dragonului Krakusek, creat de Katarzyna Biśta, originară din orașul Libiąż, vor fi îmbunătățită de designeri grafici și vor deveni o prezență proeminentă în pregătirea și în timpul Jocurilor Europene.

Cele două tinere creatoare ale mascotelor vor primi drept recompensă bilete VIP la ceremoniile de deschidere și de închidere Cracovia-Małopolska 2023, gadgeturi ale Jocurilor Europene și mascote personalizate.

 

Galerie foto