You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Flacăra Păcii FOTE Friuli Veneția Giulia 2023 se aprinde astăzi la Roma

Ara Pacis din Roma va găzdui astăzi cu începere de la ora 19.30, ceremonia oficială de aprindere a Flăcării Păcii a celei de-a XVI-a ediții de iarnă a Festivalului Olimpic al Tineretului European, care va avea loc în Friuli Veneția Giulia (FVG) în perioada 21-28 ianuarie 2023.

Filmul promoțional realizat de organizatori poate fi vizionat mai jos.

La bordul camionului Io Sono Friuli Venezia Giulia, în Viale delle Olipiadi, înainte de aprinderea Flăcării Păcii, de la ora 14.00, este programată  o conferință de presă unde FOTE 2023 FVG va fi prezențat în prezența președintelui EOC Spyros Capralos și a președintelui regiunii Friuli Veneția Giulia Massimiliano Fedriga

Ceremonia de aprindere a Flăcării Păcii va putea fi umărită live, pe canalul TV al Asociației Comitetelor Olimpice Europene (EOC) https://eoctv.org/

Biatlonista Sara Scattolo, medaliată cu aur la Campionatele Mondiale pentru tineret va fi prima sportivă care le va înmâna Flacăra preşedintelui Comitetelor Olimpice Europene Spyros Capralos și lui Massimiliano Fedriga, președintele regiunii Friuli Veneția Giulia.

Un simbol al păcii, prieteniei și speranței, Flacăra reprezintă puterea sportului de a reuni oameni culturi și tradiții din întreaga Europă. A fost întotdeauna o metaforă a valorilor olimpice și a principiilor pe care toată lumea este chemată să le respecte.

 Aprinderea Torței reprezintă, începutul călătoriei în care Flacăra  va pleca de la Roma, prin orașele reprezentative ale Italiei, și  va sosi în Piazza Unità d’Italia din Trieste pe 21 ianuarie pentru ceremonia de deschidere a FOTE 2023 FVG.

Prima dintre cele zece opriri de pe „Drumul către FOTE 2023” va fi Republica San Marino. Torța va călători la bordul camionului Io Sono Friuli Venezia Giulia însoțită de mascota KUGY și spotivi de top din regiune. Alături de Sara Scattolo, prima care va purta Facăra, se vor afla Francesco Cecon, cel mai valoros sportiv italian la sărituri cu schiurile al momentului, fiul lui Roberto, cel mai mare săritor italian cu schiurile din toate timpurile, în prezent  antrenor italian, și Mara Martini, campioana Italiei la schi alpinism.

FOTE Friuli Venetia Giulia 2023 se anunță o ediție a recordurilor.
Sunt așteptați 2.300 de participanți, dintre care 1.300 de sportivi cu vârste între 14 și 18 ani, 12 centre de schi care vor găzdui 14 evenimente sportive pentru peste 100 de competiții din calendar, 1.300 de voluntari, 80 de unități de cazare regionale implicate în catering.

Galerie foto