You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Atletei Angelina Topic i-a fost acordat Premiul Piotr Nurowski 2022

Unul dintre momentele importante ale celui de-al 42-lea Seminar al Asociației Comitetelor Olimpice Europene (EOC), care a avut loc în Olympia, în Grecia, a fost acordarea Premiului Piotr Nurowski pentru cel mai bun tânăr sportiv european, la sporturi de vară, din 2022. Cei cinci finaliști s-au adunat la Cina de gală, desfășurată la Clubul Touris, pentru a aștepta rezultatele votului pentru câștigătorul premiului. Săritoarea în înălțime Angelina Topić (Serbia) a câștigat premiul în fața săritoarei în apă din Marea Britanie Andrea Spendolini Sirieix.

Premiul anual este acordat tinerilor sportivi de perspectivă, care în ultimele luni au prezentat nu numai realizări sportive remarcabile, ci și un comportament excepțional pe și în afara terenului de joc, Topić îi urmează lui David Popovici pe lista câștigătorilor.

Născută la Belgrad, Serbia, în 2005, Angelina este deja clasată printre primele 20 de săritoare în înălțime din lume. Atleta în vârstă de 17 ani s-a remarcat în 2022, după ce a stabilit un nou record mondial U18 la săritura în înălțime. Ea și-a asigurat, de asemenea, recorduri naționale la U18 și U20 la pentatlon și la nivel de seniori la săritura în înălțime. Topić a câștigat aurul la săritura în înălțime la Campionatele Europene de Atletism U18 Ierusalim 2022. La Campionatele Europene de la Munchen 2022, Topić a făcut istorie devenind cea mai tânără medaliată din istoria competiției, după ce a câștigat medalia de bronz.

Pe lângă trofeul Premiului Piotr Nurowski, Angelina Topić va primi o bursă de pregătire de 15.000 de euro, iar vicecampioana Andrea Spendolini Sirieix una de 8.000 de euro. Înotătorului italian Filippo Bertoni, ocupantul locului 3 îi vor reveni 5.000 de euro, iar Sofia Dalidou și Daria Atmanov, locurile 4 și 5, vor primi ambele 3.000 de euro.

Sursa foto:  www.eurolympic.org

Galerie foto