You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Canotorii Sergiu Bejan și Marius Cozmiuc, primele medalii mondiale de aur românești la dublu rame

Premieră în canotajul românesc! Sergiu Bejan și Marius Cozmiuc au câștigat primele medaliile de aur în proba de dublu rame masculin (M2-) la Campionatele Mondiale de canotaj de la Racice (Polonia).

Susținuți din tribune de Elisabeta Lipă, președintele Federației Române de Canotaj (FRC), Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Sandu Pop, secretarul general al FRC și toți colegii de echipă, tricolorii au fost imbatabili în finală. Au  plecat primii, au fost în frunte pe tot parcursul cursei și au încheiat cei dintâi, cu timpul 06:28:06. Au fost urmați de echipajele din Spania și Marea Britanie.
 
Campioni europeni astă vară în aceeași probă, Sergiu Bejan și Marius Cozmiuc au devenit primii canotori români campioni mondiali în proba de dublu rame.

Imnul României a răsunat pentru a doua oară la Racice, după ce cu o zi înainte Ionela Cozmiuc, soția lui Marius Cozmiuc, a cucerit aurul la simplu vâsle categorie ușoară.
”Apa de la Racice îmi poartă noroc, acum 12 ani aici am câștigat primul titlu mondial la juniori. Acum simt o bucurie imensă și cred că acest aur este meritat după un an perfect alături de colegul meu. Munca noastră grea și epuizantă este răsplătită. Mulțumesc antrenorilor, federației și familiei pentru că ne-au sprijinit!” a declarat Marius Cozmiuc.
”Aproape că nu pot să cred. M-am prăbușit inundat de bucurie după linia de sosire. E un sentiment unic să știi că ești cel mai bun din lume. Am realizat atâtea în acest an, este o victorie pe care ne-an dorit-o și nu ne vine să credem că am reușit-o. Împreună, eu și Marius. Am dominat cursa, am avut un sentiment că am făcut ce trebuia, așa cum am reușit la antrenamente!”, a completat Sergiu Bejan.

Mai jos, în materialul video realizat de Federația Română de Canotaj, care îi are în prim plan pe cei doi campioni mondiali, au fost surprinse emoțiile și bucuria sportivilor și antrenorilor, fericirea suporterilor, dar și declarațiile celor mai proaspeți medaliați cu aurul mondial.


Rezultatele canotorilor români în celelalte finale ale zilei:
-    dublu rame feminin (2-) - Denisa Tîlvescu, Ioana Vrânceanu – Locul 4
-    patru rame feminin (4-) - Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Magdalena Rusu, Roxana Anghel - Locul 4
-    patru rame masculin (4-) - Mihaiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu, Florin Lehaci - Locul 4
-    patru vâsle masculin (4x) - Mihai Chiruță, Ciprian Tudosă, Ionuț Prundeanu, Florin Enache - Locul 6.

Mâine, în ultima zi a Campionatelor Mondiale de canotaj de la Racice, reprezentanții României se vor lupta pentru medalii în finalele de la dublu vâsle feminin, cu campioanele olimpice ale probei Simona Radiș și Ancuța Bodnar, și de la  8+1 feminin și masculin.

Cursele vor putea fi urmărite în direct pe website-ul World Rowing, dar și pe postul de televiziune Prima Sport

Sursa foto: Facebook Federația Română de Canotaj