You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Start, Săptămâna Europeană a Sportului 2022! #BeActiv

Startul ediției din acest an a Săptămânii Europene a Sportului s-a dat, în România, la Sala Polivalentă, din București, în cadrul unui eveniment unde în prim plan s-au aflat personalități ale sportului românesc, campioni și medaliați olimpici, mondiali  și europeni.

Evenimentul va fi derulat în parteneriat cu numeroase entitati publice și private, precum și cu federațiile naționale sportive, având ca obiectiv estimat un număr de minimum 100.000 participanți direcți și indirecți la nivel național.

Prin mesajul său, președintele Asociației Comitetelor Olimpice Europene (EOC) Spyros Capralos îi încurajează pe europeni să fie activi (#BeActive) cu ocazia începerii Săptămânii Europene a Sportului 2022!

”Aceasta este o șansă specială pentru Europa de a se uni și de a FI ACTIVĂ!”, a transmis Capralos europenilor.
”Săptămâna Europeană a Sportului este un eveniment anual, inițiat de Comisia Europeană, menit să promoveze un stil de viață activ și mai sănătos pentru milioane de oameni din Europa și nu numai. În 2021, au participat peste 11 milioane de oameni.
”Anul acesta ne concentrăm pe tineret. EOC îi invită pe toți prietenii noștri din cadrul Mișcării Olimpice Europene să ni se alăture pentru a sărbători bucuria de a fi activ.
”Acum e timpul! Știm că pandemia a determinat scăderea nivelurilor de activitate fizică. S-au pierdut multe obiceiuri bune. Acum trebuie să începem din nou să încurajăm oamenii, în special tinerii, să găsească obiceiurile active care să-i ajute să trăiască o viață fericită, sănătoasă.
”Știm că trei din patru adolescenți nu îndeplinesc recomandările globale de activitate fizică stabilite de OMS, de 60 de minute de activitate pe zi.
”Aceasta este provocarea și oportunitatea noastră. Împreună putem lucra pentru un viitor mai activ.
”Mesajele #BeActive vor fi, de asemenea, subliniate și răspândite prin intermediul rețelelor de socializare de gazdele viitoarelor noastre evenimente – Jocurile Europene Krakow Malopolska 2023 și edițiile de iarnă și vară de anul viitor ale Festivalurilor Olimpice ale Tineretului European  - FOTE Friuli Venezia Giulia 2023 și FOTE Maribor 2023 –.
”Sperăm că inițiativele noastre vă vor încuraja să vă implicați și să faceți parte din Săptămâna Europeană a Sportului.
”Fii activ, rămâi activ! Invită-ți un prieten, un coleg sau un membru al familiei să fie împreună cu tine! Și cel mai important – distrează-te!


Săptămâna europeană a sportului are loc în fiecare an între 23 și 30 septembrie, mii de evenimente fiind organizate de sute de parteneri din țările participante.
Săptămâna europeană a sportului este o inițiativă a Comisiei Europene menită să promoveze sportul și activitatea fizică în întreaga Europă sub motto-ul #BeActive și are ca obiectiv conștientizarea importanței unui stil de viață activ pentru toată lumea și este concepută să le ofere oamenilor o trambulină către viața activă!

Galerie foto