You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

FOTE Friuli Venezia Giulia 2023, sub lupa participanților la Seminarul șefilor de misiune

La Seminarul șefilor de misiune din țăile care vor participa la cea de-a XVI-a ediție de iarnă a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), participă în aceste zile peste 70 de șefi de delegații din 47 de state europene care au confirmat participarea, precum și un grup de observatori ai edițiilor viitoare ale întrecerilor olimpice europene.

Până în prezent, la evenimentul programat a avea loc la Friuli Venezia Giulia în perioada 21-28 ianuarie anul viitor, s-au înscris 2142 de participanți. La Seminarul al cărui ”cartier general” se află în localitatea Amaro, România este reprezentată de Dragoș Tătaru, șeful de misiune al TEAM ROMANIA la FOTE Friuli Venezia Giulia 2023, Liliana Dorneanu și Ciprian Gheorghe, adjuncții șefului de misiune.

În cadrul reuniunii care se desfășoară timp de patru zile în pitoreasca localitate italiană, reprezentanții  Comitetului de organizare al Festivalului au inclus vizite și tururi la câteva dintre bazele sportive ale competiției, inclusiv în Tarvisio, Carnia și Claut. Deocamdată, pârtiile sunt verzi, iar utilajele lucrează intens pentru reamenajarea lor în așteptarea primelor zăpezi.

În sezonul trecut, majoritatea pârtiilor și pistelor pe care anul viitor se vor disputa întrecerile de schi și snowboard au găzduit competiții de anvergură – la Forni Avoltri a avut loc Cupa Italiei (ianuarie 2022), la Tarvisio s-a disputat etape de Grand Prix – Super G și de Cupa Europei la schi alpin – coborâre (ianuarie 2022), la Pincavallo s-a desfășurat o etapăa Cupei FIS de snowboard la slalom uriaș paralel (martie 2022), iar la Zoncolan, au avut loc concursuri FIS de schi cross și freestyle.

Organizarea Festivalului într-o regiune care se întinde pe teritoriul a trei țări – Italia, Slovenia, Austria, este o provocare atât pentru gazde cât și pentru participanți. Vor fi trei zone de competiție, trei sate ale sportivilor și 12 baze sportive care vor găzdui concursurile de la cele 14 sporturi și discipline sportive – biatlon, schi alpin, schi fond, sărituri cu schiurile, combinată nordică, schi freestyle (slopestyle și big air), schi freestyle cross, schi alpinism, snowboard alpin și cross, snowboard freestyle (slopestyle și big air), hochei pe gheață, patinaj artistic, short-track și curling,  .

La Seminarul șefilor de misiune FOTE Friuli Venezia Giulia 2023, din aceste zile, Comisia EOC pentru Festival este reprezentată de președintele Borut Kolaric, directorul sportiv Peter Brull și membrii Mamuka Khabareli și Joseph Cassar, iar alături de aceștia se află și observatori implicați în organizarea Jocurilor Europene de la Cracovia Malopolska 2023 și a ediției de vară a FOTE de anul viitor care va avea loc la Maribor, în Slovenia.

 

Galerie foto